Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Αναβάθμιση με φωτισμό, δαπεδόστρωση και νέες περιφράξεις στη χερσαία ζώνη λιμένα

Σε σημαντική αναβάθμιση της χερσαίας ζώνης λιμένα Καλαμάτας, θα οδηγήσουν οι παρεμβάσεις στο πλαίσιο του έργου με τίτλο: «Τροποποιήσεις - Προσθήκες υποδομών Χ.Ζ. Λιμένα Καλαμάτας». Στη συνεδρίαση της 15ης Δεκεμβρίου 2015, το ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας πληροφορήθηκε ότι από την αρμόδια Επιτροπή της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, που διενήργησε σχετικό διαγωνισμό για λογαριασμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος του έργου η εταιρεία Ικτίνος ΑΕ, προσφέροντας έκπτωση 41,75% επί προϋπολογισμού μελέτης 136.000 ευρώ με το ΦΠΑ.

Στις παρεμβάσεις περιλαμβάνονται:
1. Αλλαγή θέσης και συμπλήρωση περιφράξεων στη χερσαία ζώνη λιμένα, όπως – για παράδειγμα- έμπροσθεν του πρώην κυλινδρόμυλου, όπου η περίφραξη θα μετακινηθεί περί τα 2 μέτρα ανατολικότερα και θα μεγαλώσει αντιστοίχως το πεζοδρόμιο της οδού Ψαρών (πρόβλεψη για ποδηλατόδρομο, που θα έρχεται από Νέδοντος - Σαλαμίνος). Θα δημιουργηθεί περίκλειστος τελωνειακός χώρος με προδιαγραφές ασφαλείας κατά ISPS και ο υπόλοιπος χώρος θα δοθεί σε κοινή χρήση, περιλαμβανομένης της εσωτερικής πλευράς του νότιου κυματοθραύστη («χιλιόμετρου»)
2. Δαπεδόστρωση με κυβόλιθους στο χώρο νότια του αλσυλλίου του «Πανελληνίου», ώστε να είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για εκδηλώσεις. Το υλικό επίστρωσης είναι ήδη διαθέσιμο
3. Εγκατάσταση φωτισμού στον προβλήτα του ΝΟΚ, καθώς και στον ανατολικό κυματοθραύστη (που οδηγεί στο «τετράγωνο»). Για την καλύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση στο μόλο αυτό, θα τοποθετηθούν κάγκελα στην όδευση πάνω στον αγωγό ομβρίων, που εκβάλλει ανατολικά του μόλου, ενώ θα κατασκευασθούν και ράμπα ΑμεΑ και 3 σκάλες για να ανεβαίνουν οι πολίτες στον κυματοθραύστη.

Με άλλη εργολαβία θα πραγματοποιηθεί άμεσα η εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού στο «χιλιόμετρο».

port_Aerial_view_Kalamata.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech