Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Χριστούγεννα με πλήθος επισκεπτών στην Καλαμάτα

Γεμάτη κόσμο ήταν η Καλαμάτα την περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ πολλοί ήταν οι επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδος που εόρτασαν στην πόλη και την περιοχή της. Η αγορά της Καλαμάτας κινήθηκε ικανοποιητικά, καθώς κάτοικοι της πόλης αλλά και των γύρω περιοχών έκαναν τα γιορτινά τους ψώνια, αφήνοντας τους καταστηματάρχες ευχαριστημένους κατά γενική ομολογία.

Το κέντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων υπήρξε ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Υπαπαντής του Χριστού, όπου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος παρουσία του Δημάρχου.

Σημειώνεται πως ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής του Επιχείρηση "Φάρις" διοργάνωσαν εκδηλώσεις στο κέντρο της Καλαμάτας, με μεγάλη επιτυχία.

 

Παραδοσιακή αγορά Αρτεμισίας

Επίσης, για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώθηκε παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη αγορά στην πλατεία της Αρτεμισίας. Η αγορά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015, στις 11.00 το πρωί, από το Δήμο Καλαμάτας και την Τοπική Κοινότητα της Αρτεμισίας. Στην όμορφη πλατεία του ορεινού χωριού στήθηκαν πάγκοι με ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα των χωριών του Ταϋγέτου αλλά και είδη χειροτεχνίας, τα οποία είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν και να απολαύσουν οι επισκέπτες σε προνομιακές τιμές. Στην εκδήλωση συμμετείχε η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, με κάλαντα και εορταστικές μελωδίες.

 

Εκδήλωση στην παραλία με τίτλο: «Χριστούγεννα στο λιμάνι»

Την ίδια μέρα, και ώρα 11.00 το πρωί, στην κεντρική προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μια ακόμα εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας δημότες και επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν κεράσματα και να συμμετάσχουν σε διάφορες ψυχαγωγικές δραστηριότητες δωρεάν.

Η εκδήλωση «Χριστούγεννα στο λιμάνι» διοργανώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας και συμμετείχαν: Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μάνης, Σύλλογος Μικρασιατών Μεσσηνίας «Η Ιωνία», Σύλλογος Τριτέκνων Μεσσηνίας, Συστήματα Προσκόπων Μεσσηνίας, Ιππικός Όμιλος Καλαμάτας, Ναυτικοί Πράκτορες Καλαμάτας, Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Πελοποννήσου και Σύλλογος Αθλητικής Αλιείας «Νηρέας».

Οι συμμετέχοντες γεύθηκαν κουταλίδες, βούτηξαν τη βάφλα τους σε ένα εντυπωσιακό σιντριβάνι σοκολάτας, έπαιξαν στο λούνα παρκ, έκαναν βόλτες με θαλάσσια ποδήλατα και με σκάφη μεταφοράς προσωπικού των ναυτικών πρακτόρων, έκαναν ιππασία με τα πόνι του Ιππικού Ομίλου και ψάρεψαν στη θάλασσα των γλειφιτζουριών, αναδεικνύοντας ακόμα μια φορά, με τη μεγάλη συμμετοχή τους, το λιμάνι ως σημείο αναφοράς για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας.

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech