Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εγκαίνια του Αγροτικού Λαογραφικού Μουσείου

Το πρωί του Σαββάτου 26 Δεκεμβρίου 2015 και αφού προηγήθηκε αγιασμός, εγκαινιάσθηκε το Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας, σε στεγασμένο χώρο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, ο οποίος παραχωρήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο πρωτεργάτης του Μουσείου, δημοτικός υπάλληλος Νίκος Κισκήρας, ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την παραχώρηση του χώρου και την υποστήριξη για τη δημιουργία του Μουσείου. Ο Π. Νίκας συνεχάρη και επαίνεσε το Νίκο Κισκήρα για την πρωτοβουλία του και την εν γένει προσφορά του στο Δήμο Καλαμάτας, όπως η πρωτοβουλία για την έκθεση Άρτος - Οίνος - Έλαιον κ.λπ. Αναφέρθηκε ακόμη στην προσφορά αυτού του Μουσείου προς τις επόμενες γενιές, ώστε να μάθουν πώς ζούσαν οι πρόγονοί μας, οι οποίοι εφάρμοζαν τις αρχές της απλότητας, της λιτότητας και της εγκράτειας, καθώς και της αλληλεγγύης.

Υπενθυμίζεται ότι το Μουσείο δημιουργήθηκε με είδη που έχει συγκεντρώσει ο δημοτικός υπάλληλος Νίκος Κισκήρας, ενώ ορισμένα έχουν παραχωρηθεί από φίλους του. Τα αντικείμενα που παρουσιάζονται σε αυτό (περίπου 500), δίδουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα να πάρει μιαν ιδέα του τρόπου με τον οποίο ζούσαν μέχρι πριν λίγα χρόνια οι πρόγονοί μας, αλλά και πολλοί σύγχρονοι, σε μια κοινωνία χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και τις ανέσεις του, χωρίς τρεχούμενο νερό και χώρους υγιεινής στο σπίτι, χωρίς αγροτικά μηχανήματα και σχετικές ευκολίες κατά την καλλιέργεια της γης και τη συγκομιδή των καρπών.

Egkainia_Laografiko_Mouseio_1_Medium.JPGEgkainia_Laografiko_Mouseio_2_Medium.JPGEgkainia_Laografiko_Mouseio_11_Medium.JPGEgkainia_Laografiko_Mouseio_31_Medium.JPGEgkainia_Laografiko_Mouseio_37_Medium.JPGEgkainia_Laografiko_Mouseio_50_Medium.JPGEgkainia_Laografiko_Mouseio_51_Medium.JPGEgkainia_Laografiko_Mouseio_56_Medium.JPGEgkainia_Laografiko_Mouseio_62_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech