Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ο Καθηγητής και Ακαδημαϊκός Ιωάννης Ηλιόπουλος στο Δημαρχείο

Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν σήμερα, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016, ο Ιωάννης Ηλιόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής της Ecole Normale Superieure και Ακαδημαϊκός, που δραστηριοποιείται στο Παρίσι, καθώς και ο Βασίλης Δικαιουλάκος, αντιπρόεδρος του παραρτήματος Μεσσηνίας της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε το διαπρεπή Καθηγητή, που είναι Καλαματιανός στην καταγωγή, για την επιλογή της Καλαμάτας ως καταληκτικού σημείου του Συμποσίου των Επτά Σοφών και γνωστοποίησε την πρόθεση του Δήμου να αποτελέσει ένα από τα ιδρυτικά μέλη Σωματείου που θα δημιουργηθεί και θα ασχολείται με την επιτυχή προετοιμασία και διεκπεραίωση των εργασιών του Συμποσίου, το οποίο θα διενεργείται ανά διετία και θα καταλήγει στην Καλαμάτα.
Συζητήθηκε, επίσης, η ίδρυση παραρτήματος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» στην Καλαμάτα, το οποίο ο Δήμος θα υποστηρίξει – μεταξύ άλλων – με την παραχώρηση κατά χρήση του Ζουμπούλειου Μεγάρου. Εξετάσθηκαν, ακόμη, ζητήματα που αφορούν στο Αριστείο Επιστημών, το οποίο υποστηρίζει οικονομικά ο Δήμος Καλαμάτας και προστίθεται στο βραβείο ποίησης Μαρίας Πολυδούρη και στο βραβείο δοκιμίου ελεύθερου στοχασμού Παναγιώτη Φωτέα.

Ο Δήμαρχος παρεκάλεσε το διαπρεπή Καθηγητή για την εξεύρεση τρόπων στενότερης συνεργασίας με τον επιστημονικό και εκπαιδευτικό κόσμο της Καλαμάτας, ο οποίος άλλωστε τιμά το έργο του και την προσφορά του στην επιστήμη και στην πατρίδα.

DSCN0121_Medium.JPGDSCN0122_Medium.JPGDSCN0123_Medium.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech