Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Την απομάκρυνση των κατασχεθέντων πλοίων ζητεί ο Κεντρικός Λιμενάρχης Καλαμάτας

Την απομάκρυνση των τεσσάρων κατασχεθέντων πλοίων που βρίσκονται στο λιμένα Καλαμάτας ζητεί ο Κεντρικός Λιμενάρχης Καλαμάτας Πλοίαρχος ΛΣ Παναγιώτης Μποτίνης, με έγγραφό του που απευθύνεται στο Υπουργείο Οικονομικών / Τελωνείο Πατρών. Αφού αναφέρεται σε καθένα από τα πλοία (η παλαιότερη έκθεση κατάσχεσης ανάγεται στις 15/10/2013), ο Κεντρικός Λιμενάρχης Καλαμάτας επισημαίνει τα ακόλουθα: «Η κατάσταση όλων των ανωτέρω κατασχεθέντων πλοίων επιβαρύνεται καθημερινώς καθότι βρίσκονται εκτεθειμένα στα καιρικά φαινόμενα ενώ λόγω της κατάστασης της οποίας τελούν (κατάσχεση) δεν μπορούν να γίνουν οι προβλεπόμενες εργασίες συντήρησης. Επιπλέον, ο χώρος της λιμενικής εγκατάστασης Καλαμάτας την οποία καταλαμβάνουν τα ανωτέρω πλοία καθίσταται για ένα μεγάλο μέρος της, αδύνατη προς χρήση για το σκοπό τον οποίο προορίζεται.

Κατόπιν των ανωτέρω και προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν ναυτικό ατύχημα και ρύπανση θαλασσίου περιβάλλοντος, κρίνεται απαραίτητη η επίσπευση των διαδικασιών και οι άμεσες ενέργειες που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές σας για την άμεση εκποίηση – απομάκρυνση όλων των κατασχεθέντων πλοίων από τον λιμένα Καλαμάτας».

Υπενθυμίζεται ότι το έγγραφο αυτό έρχεται σε συνέχεια πλήθους παρεμβάσεων του Δημάρχου, του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, καθώς και του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας με σκοπό την απομάκρυνση των τεσσάρων κατασχεθέντων πλοίων.

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech