Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής συνεδρίασε στις 27 Ιανουαρίου 2016

Στην 1η/2016 συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που διεξήχθη την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεµάτων, ως ακολούθως:

1.Τροποποίηση Ρυμοτομικού Σχεδίου Καλαμάτας στο Ο.Τ. 1327, ως προς τον αποχαρακτηρισμό τμήματος χώρου Δημοτικού Σχολείου. Εγκρίθηκε, καθόσον ο χώρος που έχει ήδη αποκτηθεί από το Δήμο, εμβαδού 2.456,85 τετρ. μέτρων θεωρείται επαρκής για να καλύψει τις μελλοντικές ανάγκες ενός Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή της Παναγίτσας, οπότε έκταση 1.181,88 τετρ. μέτρων αποδίδεται στους ιδιοκτήτες ως οικοδομήσιμος χώρος.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ 23ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

apospasma-xarti

2. Διενέργεια πανελλήνιου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών με αντικείμενο «Επανασχεδιασμός της οδού 23ης Μαρτίου με σκοπό την ενοποίηση του Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου της πόλης της Καλαμάτας». Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε διαγωνισμό για την αρχιτεκτονική μελέτη επανασχεδιασμού της οδού 23ης Μαρτίου και του σε επαφή με αυτήν δημόσιου χώρου και της συνέχειάς της ανατολικά προς τις οδούς Σταδίου και Υπαπαντής, ενώ δυτικό όριο είναι η διασταύρωσή της με την οδό Αρτέμιδος και, ανατολικά, περιλαμβάνεται στην περιοχή μελέτης η οδός Σταδίου έως τη διασταύρωσή της με τη Φαρών και το τμήμα της οδού Υπαπαντής μέχρι την πλατεία Αμφείας.
Το συνολικό ποσό που θα απονεμηθεί στους αρχιτέκτονες μελετητές ανέρχεται σε 6.000 ευρώ, ως εξής:
• 1ο βραβείο 2.300 ευρώ
• 2ο βραβείο 2.000 ευρώ
• 3ο βραβείο 1.700 ευρώ.
Πρόκειται για αξιόλογο τεχνικό έργο και αναζητείται η πρόταση που θα βοηθήσει στη διαμόρφωση ενός ενιαίου κέντρου πόλης, επιφέροντας ωφέλιμη αμφίδρομη επιρροή για τους επαγγελματίες, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Καλαμάτας και θα αναδείξει το μνημειακό χαρακτήρα της οδού.
Ως μέγιστος χρόνος παράδοσης των προτάσεων τίθεται χρόνος 50 ημερών από τη δημοσίευση του διαγωνισμού.

ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ

koimitirio-asproxomatos 1

3. Έγκριση της μελέτης του έργου με τίτλο «Διαμόρφωση βοηθητικού χώρου κοιμητηρίου Ασπροχώματος». Εγκρίθηκε σχετικά με τη διαμόρφωση βοηθητικού χώρου για το Κοιμητήριο Ασπροχώματος, ο οποίος βρίσκεται βόρεια του Κοιμητηρίου, προϋπολογισμού 27.610 ευρώ. Οι απαιτούμενες εργασίες αφορούν στην ισοπέδωση του εδάφους στην επιθυμητή στάθμη, στην κατασκευή περιμετρικών τοίχων από οπλισμένο σκυρόδεμα και στην τοποθέτηση κιγκλιδώματος.
4. Μετατόπιση του περιπτέρου που βρίσκεται στην οδό Αρτέμιδος (έναντι ΚΤΕΛ) σε νέα θέση. Εγκρίθηκε σχετικά με τη μετατόπιση του περιπτέρου που βρίσκεται έναντι του Υπεραστικού ΚΤΕΛ κατά 30 μέτρα βορειότερα, με τη σύμφωνη γνώμη της Τροχαίας, καθώς αυτό απαιτείται στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου, που θα μετατρέψει την οδό Αρτέμιδος σε νέα είσοδο – έξοδο της Καλαμάτας, σε συνάρτηση με τον περιμετρικό.
5. Προέγκριση ίδρυσης τριών επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος (μίας στην Τοπική Κοινότητα Μικρομάνης και δύο στην Τοπική Κοινότητα Σπερχογείας) [εκτός ημερησίας διατάξεως]. Εγκρίθηκε.

 

ΝΕΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
6. Έγκριση εισόδου - εξόδου οχημάτων επί της οδού Πλαστήρα, στο συνοικισμό Κορδία, για ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας, ιδιοκτησίας «Τουριστικές Επιχειρήσεις Κατσαρού Α.Ε.» [εκτός ημερησίας διατάξεως]. Εγκρίθηκε, σχετικά με ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων που πρόκειται να ανεγερθεί, η οποία θα διαθέτει 99 κλίνες και η κεντρική είσοδος έχει μελετηθεί στο πέρας της οδού Νικολάου Πλαστήρα, η οποία καταλήγει στο ανατολικό όριο του ακινήτου.

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech