Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Λαμπρός εορτασμός της Υπαπαντής με τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου και χιλιάδων προσκυνητών, η Καλαμάτα πανηγύρισε την Υπαπαντή του Χριστού, χθες Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016, ενώ η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Υπαπαντής σε κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποιήθηκε κάτω από έναν λαμπρό ήλιο.

 

 

1 Medium

Στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, κατά την οποία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, με τη συμμετοχή των προσκεκλημένων Μητροπολιτών: Ύδρας Εφραίμ, Παροναξίας Καλλινίκου, Ιλίου Αθηναγόρα, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Ιωαννίνων Μαξίμου και Μεγάρων Κωνσταντίνου και του οικείου Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος.

2 Medium

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το παράσημο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και τιμητικό δίπλωμα.

6 Medium

Ακολούθησε η λιτάνευση της Iεράς Eικόνος με τη συμμετοχή των Δημοτικών Φιλαρμονικών Καλαμάτας, Μεσσήνης και Τρίπολης, της μπάντας της Ελληνικής Αστυνομίας και της Στρατιωτικής Μουσικής της Διοίκησης Κέντρων Εκπαίδευσης (έδρα: Τρίπολη), σε κεντρικές οδούς της πόλης (Yπαπαντής, 23ης Mαρτίου, Aριστομένους, Π. Kαίσαρη, Φαρών), με κατάληξη το Μητροπολιτικό και Kαθεδρικό Iερό Nαό.

7 Medium

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ο συμπατριώτης μας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανταποκρινόμενος στις θερμές εκδηλώσεις των πολιτών και εκτός πρωτοκόλλου αντάλλαξε χειραψία και έδωσε και πήρε ευχές χειροκροτούμενος, ιδίως στην περιοχή όπου κατοικούσε κατά τα νεανικά του χρόνια, βορείως του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

16 Medium

Μετά το πέρας της λιτανείας, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, παρουσία του Δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, όπου ευχαρίστησε τα μέλη των Φιλαρμονικών εκτός Καλαμάτας, προς τα οποία ο Δήμος προσέφερε κέρασμα.

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech