Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προβλήματα στην Άνθεια από τον καθαρισμό του ποταμού Άρι

Με έγγραφό του, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άνθειας και με υπόμνημά τους κάτοικοι γνωστοποιούν ότι κατά τη διάρκεια του καθαρισμού του ποταμού Άρι από εργολάβο καταστράφηκε παρακείμενη αγροτική οδός και προκαλούνται προβλήματα, καθώς αυτή κατακλύζεται από νερά.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «όλα τα μπάζα από την κοίτη του ποταμού αποτέθηκαν κατά μήκος της ανατολικής πλευράς της αγροτικής οδού που εφάπτεται του ποταμού, καταστρέφοντάς την.
Κατόπιν ενεργειών μας, επενέβησαν οι αστυνομικές αρχές και συνέστησαν στην εργολάβο να αποσύρει τα μπάζα και να αποκαταστήσει την οδό στην αρχική της μορφή.
Όπως διαπιστώσαμε τα μπάζα αντί να μεταφερθούν αποτέθηκαν ξανά στον ποταμό. Επιπλέον, από ένα μέρος αυτών, δημιουργήθηκε ένα ανάχωμα περίπου ενός μέτρου ύψους από τη γέφυρα της Άνθειας έως τη γέφυρα της Αιθαίας (σε μήκος περίπου 300 μέτρων, σε ό,τι αφορά την ΤΚ Άνθειας), αποκλείοντας τη φυσιολογική απορροή των όμβριων υδάτων από την οδό, τα οποία πλέον την κατακλύζουν».
Ο Δήμος Καλαμάτας παρεμβαίνει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που είναι ο κύριος του έργου, ώστε να καταστεί και πάλι προσπελάσιμος ο αγροτικός δρόμος, να γίνεται ευχερώς η απορροή των υδάτων και να μην επηρεάζονται αρνητικά οι παρακείμενες καλλιέργειες.

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech