Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Σε εξέλιξη οι εργασίες για τον ηλεκτροφωτισμό στο «χιλιόμετρο»

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την πραγματοποίηση του έργου «Ηλεκτροφωτισμός προσήνεμου μόλου – κυματοθραύστη λιμένα Καλαμάτας (προμήθεια και εγκατάσταση)», προϋπολογισμού 56.951,46 € µε το Φ.Π.Α. Αυτή την περίοδο εκτελούνται εργασίες σκυροδέτησης, προκειμένου να εγκατασταθούν τα φωτιστικά.

Στο έργο αυτό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας περιλαµβάνεται η τοποθέτηση επίτοιχων φωτιστικών στον προσήνεµο µόλο – κυµατοθραύστη του Λιµένα Καλαµάτας, από την πλευρά όπου γίνεται περίπατος, µε στόχο τη δηµιουργία ασφαλών οπτικών συνθηκών για το κοινό και τους χρήστες, προκειµένου να αξιοποιηθεί λειτουργικά ο µόλος και να αποδοθεί σε χρήση. Κρίθηκε απαραίτητη η τοποθέτηση 35 φωτιστικών σωµάτων για την κάλυψη όλου του µήκους του µόλου (µήκος περίπου 500 μέτρων στο κυρτό κοµµάτι των τοιχωµάτων και 550 μέτρων στο ευθύ κοµµάτι των τοιχωµάτων) και συγκεκριµένα στο πιο στενό τµήµα αυτού, που εκκινεί από το φράκτη και φθάνει µέχρι τον κόκκινο φάρο.
Τα φωτιστικά που επιλέχθηκαν, έχουν δυνατότητα µεγάλης κατά µήκος κάλυψης και ειδική κατεργασία, που είναι κατάλληλη για την διασφάλιση της µη καταστροφής τους σε παραθαλάσσια περιοχή.
Τα φωτιστικά θα τοποθετηθούν σε ύψος 2,5 µέτρων επί του τοίχου και η
µεταξύ τους απόσταση θα είναι 30 µέτρα, σύμφωνα με τη μελέτη. Οι λαµπτήρες θα είναι µεταλλικών αλογονιδίων µε κεραµικό καυστήρα.

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech