Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η διάλεξη του Δημήτρη Μαυρόπουλου για το Νίκο Γαβριήλ Πεντζίκη

Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 19.00, ο συγγραφέας και εκδότης Δημήτρης Μαυρόπουλος έδωσε στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος» διάλεξη με τίτλο: «Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης, ταξιδευτής του μέσα κόσμου».

Το κοινό άκουσε με πολύ ενδιαφέρον τον ομιλητή να μιλά για το Νίκο Γαβριήλ Πεντζίκη, με τον οποίο είχε προσωπική γνωριμία και να αναλύει σημαντικές παραμέτρους της ζωής και του έργου αυτού του σημαντικότατου πνευματικού ανθρώπου και εικαστικού καλλιτέχνη.
Η ομιλία αναπτύχθηκε σε 6 επιμέρους ενότητες:
1. Σημαντικοί σταθμοί στον βίο του Ν. Γ. Πεντζίκη
2. Ρεύματα που επηρέασαν τη λογοτεχνική και εικαστική του δημιουργία
3. Περίοδοι και τάσεις στο πεζογραφικό και καλλιτεχνικό του έργο
4. Περιγραφή της τεχνικής που εισάγει στη ζωγραφική του μετά το 1967
5. Ιδιαίτερη αναφορά στη σχέση του με τον Δημήτρη Κουτρουμπή (1966-1981)
6. Αποτίμηση της συμβολής του στην πνευματική ζωή του τόπου μας.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ
ΜΕ ΖΩΓΡΑΦΙΚΑ ΕΡΓΑ

Η διάλεξη δόθηκε στο πλαίσιο διοργάνωσης έκθεσης στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας με ζωγραφικά έργα του Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη, που ολοκληρώθηκε. Η έκθεση, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κοινού και κατέγραψε σημαντική επισκεψιμότητα, καθώς οι εκθέσεις έργων του πνευματικού αυτού ανθρώπου είναι σπάνιες, περιέλαβε 47 ζωγραφικά έργα του Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη, τα οποία προέρχονται από μουσεία και συλλογές απ' όλη την Ελλάδα και συνοδεύθηκε από έκδοση καταλόγου. Η έκθεση αυτή εντάχθηκε στο πλαίσιο των ετήσιων εκθέσεων της Πινακοθήκης, που έχουν στόχο την προώθηση και προβολή του έργου σημαντικών εκπροσώπων της ελληνικής τέχνης.

athws_Medium.JPGmavropoulos-gia-pentziki_1.JPGmavropoulos-gia-pentziki_2.JPGmavropoulos-gia-pentziki_3.JPGMAYROPOULOS_DHMHTRHS_SUGGRAFEAS.jpgnikos_gavihl_pentzikhs.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech