Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Αίτημα ίδρυσης εκπαιδευτικής δομής για τους αποφοίτους του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.

Οι Σύλλογοι Γονέων, Φίλων και Κηδεμόνων των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καλαμάτας, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κατερίνης και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βόλου απέστειλαν σε πλήθος αποδεκτών, μεταξύ των οποίων ο Δήμος Καλαμάτας, αίτημα για την δημιουργία Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία. Βασικοί τομείς που προτείνονται είναι οι εξής: Αυτόνομη Διαβίωση, Καλλιτεχνικών, Πληροφορικής, Μαγειρικής Τέχνης, Γεωπονίας, καθώς επίσης και Κοπτικής- Ραπτικής, Διακοσμητικών Εφαρμογών, Φυτικής Παραγωγής, Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Κατασκευών, Ανθοκομίας – Φυτοτεχνίας, Αμπελουργίας – Οινοτεχνίας – Ποτοποιΐας, Τουριστικών Επαγγελμάτων - Εστιατορίου - Επισιτισμού (Σερβιτόρος), Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιΐας, Κοσμήματος και Μεταλλοτεχνίας, Κεραμικής και Αγγειοπλαστικής Τέχνης. Το αίτημα με τη σχετική τεκμηρίωση μπορείτε να δείτε εδώ.

Οι ανωτέρω Σύλλογοι επισημαίνουν «τις ήδη υπάρχουσες αρκετά καλές εργαστηριακές υποδομές που χρησιμοποιούνται στις εγκαταστάσεις των περισσότερων Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. της χώρας μετά από τον εξοπλισμό των σχολείων μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν δαπάνες για το Δημόσιο». Επίσης, παρακαλούν «να παραταθεί η φοίτηση των παιδιών μας στα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. μέχρι την ίδρυση και λειτουργία της νέας δομής, ικανής να καλύψει τις ανάγκες της διά βίου εκπαίδευσης και της εν γένει δια βίου υποστήριξης των παιδιών μας».

ΟΜΟΦΩΝΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίασή του της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου 2016, ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο παρέσχε θετική γνωμοδότηση για την ίδρυση Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου στην Καλαμάτα, για τα παιδιά με αναπηρία, ενώ η συζήτηση διεξήχθη παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών που ασχολούνται μ' αυτά. Ο απαιτούμενος αριθμός παιδιών υπάρχει, το αίτημα είναι χρόνιο, ενώ υφίσταται και η αναγκαία και επαρκής κτηριακή υποδομή στο ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας, το οποίο θα αποσυμφορηθεί.
Επίσης, υιοθετήθηκε και αίτημα για τη δημιουργία Κέντρου Υποστήριξης Ενηλίκων Ατόμων με αναπηρία. Οι δομές αυτές θα είναι εξαιρετικά χρήσιμες, καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα απασχόλησης αυτών των συνανθρώπων μας και κοινωνικής προς αυτούς υποστήριξης.
Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα διαβιβάσει το αίτημα των προαναφερθέντων Συλλόγων για ίδρυση εκπαιδευτικής δομής για τους αποφοίτους του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., μαζί με τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προς το Υπουργείο Παιδείας.

eeeek.jpg

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech