Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Χρηματοδότηση για την ενίσχυση της πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών με αντιπυρικές ζώνες διεκδικεί ο Δήμος Καλαμάτας

Απόφαση υποβολής πρότασης χρηματοδότησης στο Πράσινο Ταμείο, στο πλαίσιο της πρόκλησης «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ α’ βαθμού με περιαστικά δάση» ελήφθη από τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας σήμερα, Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024. για την ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών με τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Η απόφαση ελήφθη σε κατεπείγουσα συνεδρίαση της Δ.Ε, καθώς η ψηφιακή πλατφόρμα για την υποδοχή αιτημάτων από τους δικαιούχους Δήμους θα παραμείνει ανοικτή έως και αύριο Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 με τις εντάξεις των δράσεων να ολοκληρώνονται έως την 30η Ιουνίου 2024.

Το πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ύψους 30 εκατ. ευρώ, αφορά στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, πλάτους 10 μέτρων, περιμετρικά οικισμών που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Οι πόροι προέρχονται από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα: «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024» του Πράσινου Ταμείου, που υλοποιεί η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος της Γενικής Γραμματείας Δασών, μέσω των Περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την εισήγηση, ο Δήμος Καλαμάτας στο πλαίσιο της ανωτέρω πρόσκλησης  θα υποβάλλει αίτηση χρηματοδότησης για ενίσχυση της πυροπροστασίας στην οποία περιλαμβάνονται και τα κάτωθι υποέργα:

ΥΠΟΕΡΓΟ 1: «Εκπόνηση μελέτης για τη δράση «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ α’ βαθμού με περιαστικά δάση» που αφορά στο σχεδιασμό των ζωνών αντιπυρικής προστασίας περιμετρικά των οικισμών, με ενδεικτικό προϋπολογισμό 12.400 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

ΥΠΟΕΡΓΟ 2: «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών στο Δήμο Καλαμάτας», συνολικού προϋπολογισμού 1.636.949,26 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Από τη Δημοτική Επιτροπή εγκρίθηκαν και η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την πράξη «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών στο Δ. Καλαμάτας» στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Προέδρου του Πράσινου Ταμείου, και το Τεχνικό Δελτίο (δείτε ΕΔΩ) της σχετικής πράξης .

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech