Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Τίμησαν στην Πολιανή τη μνήμη των Ηρώων Παπαφλέσσα και Αναγνωσταρά

Εορτή στη μνήμη των καταγομένων από την Πολιανή Ηρώων της Επανάστασης του 1821, Γρηγορίου Δικαίου – Παπαφλέσσα και Χρήστου Κορομηλά – Αναγνωσταρά διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινότητα Πολιανής.

Το πρωί της Κυριακής 16 Ιουνίου 2024, στην Κοινότητα Πολιανής, τελέσθηκε τρισάγιο στο χώρο των προτομών των Ηρώων από ιερείς, και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Ηρώων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Είχαν προηγηθεί χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τον Βουλευτή Μεσσηνίας Γιάννη Λαμπρόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πολιανής Ιωάννη Μουτσιούλα. Τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας εκπροσώπησε ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Αγγελόπουλος, Εφημέριος της Κοινότητας Θουρίας. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Θουρίας Ελένη Γκλεγκλέ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από το Σωματείο Εν Χορώ Μεσσηνίας, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος οι Αμφιείς.

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech