Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ασφαλτοστρώσεις κεντρικών οδών και παρεμβάσεις σε διαβάσεις πεζών για το έργο «Βελτίωση της οδικής ασφάλειας του Δήμου Καλαμάτας»

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024 είναι προγραμματισμένες να εκκινήσουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης οδών και βελτίωσης διαβάσεων πεζών, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του έργου «Βελτίωση της οδικής ασφάλειας του Δήμου Καλαμάτας», προϋπολογισμού μελέτης 2,8 εκατ. €., το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας εντός του αστικού χώρου της πόλης της Καλαμάτας, όπου θα υπάρξουν παρεμβάσεις σε συνολικά 230 επικίνδυνα σημεία. Προβλέπεται βελτίωση 205 επιλεγμένων υφιστάμενων διαβάσεων πεζών και αντικατάσταση περίπου 4,7 χλμ οδοστρώματος με αντιολισθηρή άσφαλτο σε κρίσιμα σημεία.

Τις προηγούμενες ημέρες, στελέχη της αναδόχου εταιρείας «ΟΔΟΣ Α.Τ.Ε.» είχαν συναντήσεις εργασίας με στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και πραγματοποίησαν αυτοψίες στα σημεία όπου θα υλοποιηθούν οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις.

Οι ασφαλτοστρώσεις θα ξεκινήσουν την προσεχή Δευτέρα 10 Ιουνίου από την οδό Παπαφλέσσα και θα ακολουθήσουν εργασίες ασφαλτοστρώσεων στις οδούς Λακωνικής, Σπάρτης, Μαυρομιχάλη, Μεσ. Γερουσίας, Αλαγονίας, Φάριος και Αθηνών.

mp asf 1

Την προσεχή Δευτέρα 10 Ιουνίου θα ξεκινήσουν και οι εργασίες βελτίωσης των διαβάσεων πεζών αρχικά από τις οδούς Πραξιτέλους, Φαρών, Ακρίτα και Κρήτης. Αφορούν αντικατάσταση υλικού διαβάσεων με τοποθέτηση κυβόλιθων για μεγαλύτερη αντοχή, διασφάλιση των προδιαγραφών με τοποθέτηση ραμπών ΑμεΑ και εγκατάσταση διατάξεων φωτισμού διαβάσεων με ηλιακά πάνελ σε διαβάσεις με μειωμένη ορατότητα και συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

mp asf 2

Όπως προβλέπεται στην Απόφαση 37/2024 του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία εγκρίθηκαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την υλοποίηση του έργου, η κυκλοφορία δεν θα διακοπεί και θα γίνεται εναλλάξ τόσο στις ασφαλτοστρώσεις, όσο και στη βελτίωση των διαβάσεων. Εξαίρεση αποτελεί το τμήμα Μεσ. Γερουσίας/ Αλαγονίας/ Φάριος, όπου -λόγω των γεωμετρικών χαρακτηριστικών- για περίπου μία ημέρα η κυκλοφορία θα γίνεται μέσω τοπικής παράκαμψης.

Παρακαλούνται οι πεζοί και ιδιαίτερα οι οδηγοί να συμμορφώνονται με την εργοταξιακή σήμανση προς αποφυγή ατυχημάτων και προς όφελος της οδικής ασφάλειας.

 

ellada2 0 tameio

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech