Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε ο Μαθητικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου

Μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή είχε ο Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων Περιφέρειας Πελοποννήσου που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Πελοποννήσου σε συνεργασία με την ΤΕΧΑΝ ΑΒΕΕ. Ο διαγωνισμός που είχε διάρκεια περίπου ένα μήνα, ολοκληρώθηκε, με τα σχολεία να παραδίδουν σήμερα, Τρίτη 4 Ιουνίου 2024, στα Δημαρχεία των Δήμων τα κουπόνια που συγκέντρωσαν.

Στο Δήμο Καλαμάτας υπήρξε πολύ μεγάλη συμμετοχή από όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων, με τους μαθητές και τις μαθήτριες να παραδίδουν τα κουπόνια τους στο Δημαρχείο στην ειδική επιτροπή παραλαβής. Η πρώτη φάση του διαγωνισμού ολοκληρώθηκε, θα ακολουθήσει η καταμέτρηση των κουπονιών από την Επιτροπή και σε μερικές μέρες θα δημοσιευτεί το αποτέλεσμα, και θα ακολουθήσει τελετή βράβευσης των τριών πρώτων σχολείων. Σήμερα, στο Δημαρχείο, από το πρωί προσέρχονταν τα σχολεία της πόλης για να καταθέσουν τα κουπόνια τους. Ενδεικτικά, μέχρι τις 11 το πρωί, είχαν προσέλθει το 1ο Γυμνάσιο (Α1), το 2ο Λύκειο (Β3), το 4ο Γυμνάσιο, και το 11ο και 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.

436294894 445445798192117 5841166053038359017 n

Θ. Βασιλόπουλος: “Συγκινητικό και ελπιδοφόρο - Τα παιδιά εκπαιδεύονται και εκπαιδεύουν και εμάς μέσα από αυτή τη διαδικασία”

Συγκινητικό και ελπιδοφόρο χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, το γεγονός της πολύ μεγάλης συμμετοχής των σχολείων του Δήμου Καλαμάτας στο Διαγωνισμό, με τα παιδιά να ανακυκλώνουν μέσα σε ένα μήνα χιλιάδες πλαστικά, γυάλινα, και αλουμινένια κουτάκια, στα Πολυκέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που έχουν εγκατασταθεί στην πόλη. Ο Δήμαρχος εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του που τα παιδιά μπαίνουν στη διαδικασία της ανακύκλωσης, προστατεύοντας το περιβάλλον, και αποκτώντας από νεαρή ηλικία περιβαλλοντική συνείδηση, και εξέφρασε τη στήριξη του Δήμου στην προσπάθεια αυτή, ώστε να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων, εκπαιδεύοντας τις νεότερες γενιές στην αξία της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος. “Τα παιδιά εκπαιδεύονται και εκπαιδεύουν και εμάς μέσα από τη διαδικασία της ανακύκλωσης στη διαχείριση και διαλογή των απορριμμάτων.  Κάτι ανάλογο είχε πραγματοποιήσει παλαιότερα και ο Δήμος Καλαμάτας μέσα από τις “Γιορτές Ανακύκλωσης”. Στηρίζουμε αυτή τη διαδικασία που πραγματοποιεί ο ΦοΔΣΑ, αυτό τον Διαγωνισμό. Ολοκληρώθηκε η α' φάση του Διαγωνισμού με τα παιδιά να παραδίδουν τα κουπόνια που έχουν συγκεντρώσει. Ευχόμαστε να κερδίσουν όλα. Άλλωστε, όλα τα παιδιά κερδίζουν από αυτή τη διαδικασία, ταυτόχρονα όμως κερδίζει και η πόλη και η κοινωνία μας. Να συνεχίσουν, ευχόμαστε, αυτή την προσπάθεια, για να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη, πιο καθαρή και πιο φιλόξενη”, είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

442513223 769887068517547 5320039642966148076 n

“Ο Διαγωνισμός ήταν το έναυσμα για να κάνουμε κάθε μέρα ανακύκλωση” - Νέος Διαγωνισμός από τον Σεπτέμβριο

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής διευθυντής του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου,Νίκος Αγγελόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή των Σχολείων, υπογράμμισε το μήνυμα που στέλνουν τα παιδιά μέσα από την ανακύκλωση, που άλλωστε ήταν και η βασική επιδίωξη του Μεγάλου Μαθητικού Διαγωνισμού. “Ο διαγωνισμός είναι μια αρχή. Το έναυσμα για να κάνουμε κάθε μέρα ανακύκλωση μικροί και μεγάλοι”, είπε χαρακτηριστικά, προαναγγέλλοντας ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με Οκτώβριο θα  ακολουθήσει ο 2ος Μεγάλος Μαθητικός Διαγωνισμός από τον ΦοΔΣΑ, καθώς στους σχεδιασμούς είναι να γίνεται δυο φορές τον χρόνο, ώστε τα παιδιά να επιδιώκουν την ανακύκλωση, να μάθουν τη λειτουργία των Πολυκέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, και να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση.

 446033323 957866349141654 6646813651743905286 n

Tα 3 μεγάλα έπαθλα του Διαγωνισμού: Ταξίδι στην Ευρώπη και την Ελλάδα, smart watch και ηλεκτρικά ποδήλατα

Τα τρία (3) μεγάλα δώρα – έπαθλα του «Μεγάλου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δήμων Περιφέρειας Πελοποννήσου» είναι τα ακόλουθα:

1ο δώρο – έπαθλο*: Ένα ταξίδι 5 ημερών για το σύνολο των μαθητών του σχολικού τμήματος με τη μεγαλύτερη συμμετοχή (καθώς και των συνοδών τους) σε όποια πόλη της Ευρώπης επιλέξουν οι ίδιοι οι μαθητές.

2ο δώρο– έπαθλο **: Ένα ταξίδι 5 ημερών για το σύνολο των μαθητών του σχολικού τμήματος με τη δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή (καθώς και των συνοδών τους)σε όποια πόλη της Ελλάδας επιλέξουν οι ίδιοι οι μαθητές.

3ο δώρο – έπαθλο: Ένα smart watch για το σύνολο των μαθητών του σχολικού τμήματος με την τρίτη μεγαλύτερη συμμετοχή.

 

* Σε περίπτωση που το πρώτο (1ο) σχολικό τμήμα που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα υλικά είναι νηπιαγωγείο ή δημοτικό, τότε το 1ο δώρο – έπαθλο θα είναι: Ένα (1) Ηλεκτρικό Ποδήλατο, για όλους τους μαθητές του σχολικού τμήματος.

** Σε περίπτωση που το δεύτερο (2ο) σχολικό τμήμα που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα υλικά είναι νηπιαγωγείο ή δημοτικό (1ης, 2ης, 3ης, 4ης τάξης) τότε το 2ο δώρο – έπαθλο θα είναι: Ένα (1) Ποδήλατο, για όλους τους μαθητές του σχολικού τμήματος.     

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech