Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ενδιαφέρουσα συζήτηση 100 χρόνια από τη Μικρασιατική τραγωδία σε εκδήλωση της «Φάρις»

Μία άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν γεγονότα και ιστορικά ντοκουμέντα της περιόδου από το 1909 έως την τραγωδία της Μικρασιατικής καταστροφής το 1922, εξελίχθηκε χθες Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023, στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας.

Τη συζήτηση πυροδότησε το βιβλίο του συγγραφέα και στοχαστή Γιώργου Καραμπελιά με τίτλο «1909-1922. Επανάσταση και Αντεπανάσταση στην Ελλάδα», που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό. Στην ενδιαφέρουσα συζήτηση, κατά την οποία παρουσιάστηκαν ιστορικά γεγονότα όλη της περιόδου πριν την Μικρασιατική τραγωδία καθώς και πτυχές της Νεότερης Ιστορίας, εισηγητές ήταν ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αν. Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Άγγελος Συρίγος και ο ποιητής, δοκιμιογράφος Δημήτρης Κοσμόπουλος. Σε καίρια σημεία παρενέβη, ο συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς, ενώ με δεξιοτεχνία συντόνισε η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας και την Κ.Ε. Φάρις. Την εκδήλωση πλαισίωσαν με Μικρασιατική μουσική και τραγούδια ο Νικόλας Παλαιολόγος και η Μαρία Κρασοπούλου.

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech