Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Δράσεις στο Πνευματικό Κέντρο για την κυκλική οικονομία και τη βιο-οικονομία

Ημερίδα με θέμα «Κυκλική οικονομία και βιο-οικονομία: από τη θεωρία στην πράξη» πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας χθες, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 με πρωτοβουλία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας. Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Ταυτόχρονα εγκαινιάστηκε και η έκθεση με προϊόντα κυκλικής οικονομίας και βιο-οικονομίας, η οποία φιλοξενείται στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου της πόλης έως τις 21 Οκτωβρίου 2022.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία των εν λόγω δράσεων, τόνισε πως η κυκλική οικονομία έρχεται ως απάντηση στη φιλοδοξία για αειφόρο ανάπτυξη, λαμβάνοντας υπόψη την αυξανόμενη ανησυχία για την εξάντληση των φυσικών πόρων και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Δήμου Καλαμάτας, σημειώνοντας ότι ο Δήμος συγκεντρώνει το 50% των ανακυκλώσιμων υλικών που συλλέγονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στη συμμετοχή της Καλαμάτας στην ευρωπαϊκή αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030.

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech