Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εργασίες του εκπαιδευτικού προγράμματος “Human Rights for Beginners” στην Καλαμάτα

Παρουσιάστηκαν στην Καλαμάτα τα αποτελέσματα του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο “Human Rights for Beginners”, το οποίο διοργάνωσαν για δεύτερη χρονιά η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία New Wrinkle σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Γραφείο Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού εγχειρήματος “Free to Speak, Safe to learn –Στην Democratic Schools for All”.

Το δεύτερο επιμορφωτικό σεμινάριο διεξήχθη στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2021 στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας και απευθυνόταν σε 40 εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως σημειώθηκε κατά την εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων, στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η προώθηση του δημοκρατικού πολιτισμού και η καλλιέργεια της ενεργού πολιτειότητας στο σχολικό περιβάλλον.

Τις εργασίες της διημερίδας χαιρέτισε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος και εστίασε στη σημασία της διαρκούς εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο της διημερίδας, υπήρξε και βράβευση της νικήτριας ομάδων εκπαιδευτικών.

Το έργο Human Rights for Beginners 2 υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό New Wrinkle.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

  

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech