Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 403

Πρόταση για διπλό φράγμα στην Άμφεια

Πρόταση για τη χρηματοδότηση της  πράξης με τίτλο «Κατασκευή φράγματος στην Τοπική Κοινότητα Άμφειας» και προϋπολογισμό 600.000 €, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, υπεγράφη από το Δήμαρχο και υπεβλήθη σήμερα.

Η προτεινόμενη πράξη εντάσσεται στο πλαίσιο του Μέτρου 321 «Βασικές υπηρεσίες για την οικονομία και τον αγροτικό πληθυσμό», το οποίο συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και η πρόταση υπεβλήθη σε συνέχεια της 7800/20-7-2011 ενημερωτικής επιστολής της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής – Ανταγωνιστικότητα – Μονάδα Β3, του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2007-2013».

Φυσικό αντικείμενο της προτεινόμενης πράξης είναι ο σχεδιασμός και η διαστασιολόγηση δύο φραγμάτων στην Τοπική Κοινότητα Άμφειας του Δήμου Καλαμάτας. Τα δύο αναρρυθμιστικά φράγματα χωροθετούνται εντός των διοικητικών ορίων της Τ.Κ. Άμφειας και εντός της κοίτης του υδρορρέματος Ξερίλας που διαρρέει τμήμα της κτηματικής περιφέρειας της Άμφειας. Τα δύο φράγματα θα εξυπηρετήσουν τον εμπλουτισμό του υπογείου υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής και θα συντελέσουν στην προστασία των κατάντη περιοχών και οικισμών από πλημμυρικά φαινόμενα, τα οποία έχουν ενταθεί λόγω αποψίλωσης των ανάντη ορεινών όγκων. Επίσης, θα εξασφαλίζουν μόνιμα ικανές διαθέσιμες ποσότητες νερού για πυρόσβεση και άρδευση, συμβάλλοντας στην αειφόρο ανάπτυξη.

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech