Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 403

Διερευνάται η επαναλειτουργία του τραίνου

Η επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου θα εξετασθεί όσον αφορά στη Μεσσηνία, καθώς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ διά του Προέδρου του ΔΣ και Διευθύνοντος Συμβούλου Αθανάσιου Ζηλιασκόπουλου αναφέρει τα εξής, μεταξύ άλλων: «Ο απώτερος στόχος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι η όσο το δυνατόν πληρέστερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, κατά συνέπεια και της περιοχής της Καλαμάτας. Με βάση αυτό, η εταιρεία θα διερευνήσει τη δυνατότητα επανακυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών στη διαδρομή Καλαμάτα – Μεσσήνη – ΤΕΙ – Ζευγολατιό – Διαβολίτσι, με όρους οικονομικής βιωσιμότητας, σε συνδυασμό με την απολογιστική εκτίμηση των στοιχείων που θα προκύψουν από τη λειτουργία της γραμμής κατά τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης στη Μεσσήνη, λαμβάνοντας, βεβαίως, υπόψη ότι δεν είναι πλήρως αντιπροσωπευτική σε επίπεδο ετήσιας τακτικής λειτουργίας».

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται σε έγγραφο του κ. Ζηλιασκόπουλου (μπορείτε να το δείτε εδώ) που απευθύνεται προς την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ΟΣΕ και κοινοποιείται μεταξύ άλλων και στο Δήμαρχο Καλαμάτας. Ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις του, επεσήμανε την προοπτική επαναλειτουργίας του τραίνου, με δρομολόγια προαστιακού στη Μεσσηνία και εκδρομικά, τονίζοντας ότι «το Vτης Πελοποννήσου είναι μέσα στο διαγωνισμό για την παραχώρηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ».

trainose.jpgtrainose_1.JPGtrainose_2.JPGtrainose_3.JPG

Προσέθεσε, μάλιστα, πως σε επικοινωνία που είχε σήμερα με τη διοίκηση του ΟΣΕ, πληροφορήθηκε ότι επίκειται η αποστολή εγγράφου προς το Δήμο, σχετικά με την προστασία και την αναβάθμιση των γραμμών του σιδηροδρόμου από την οδό Ξενοφώντος μέχρι το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Τις εργασίες θα κάνει ο Δήμος, σύμφωνα με σχέδιο που έχει υποβάλει στον ΟΣΕ. Στο χώρο των γραμμών δε θα είναι δυνατή η στάθμευση αυτοκινήτων και αυτός θα αφιερωθεί αποκλειστικά στο περπάτημα, με την κατάλληλη διαμόρφωση. Φυσικά, θα υπάρχουν διαβάσεις για την επικοινωνία στην κατεύθυνση ανατολής – δύσης. Οι γραμμές δε θα θιγούν και όταν επαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος, αυτές θα δοθούν αμέσως σε κυκλοφορία.

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech