Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 403

Άρτια η αποκατάσταση των χώρων του ΔΗΠΕΘΕΚ μετά την πυρκαγιά

Αποκατεστάθησαν με άρτιο τρόπο, με χορηγία της οικογένειας Καλτσίδη, οι ζημιές από την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στις 24 Φεβρουαρίου 2012, στο κτήριο της Κεντρικής Σκηνής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας. Από την πυρκαγιά είχαν καταστραφεί τότε τμήμα της στέγης, καθώς επίσης μηχανήματα και εξοπλισμός των βοηθητικών χώρων του Θεάτρου, ενώ διεσώθησαν η κεντρική αίθουσα, η σκηνή και το βεστιάριο.

Σήμερα, οι χώροι αυτοί παραδόθηκαν σε χρήση και σχετική πλάκα αποκάλυψαν ο Δήμαρχος και ο Φώτης Καλτσίδης. Οι προαναφερθέντες χώροι θα στεγάζουν τα εργαστήρια του Θεάτρου, όπως γινόταν και στο παρελθόν, βρίσκονται δε σε άμεση επικοινωνία αφενός με τη σκηνή και τα παρασκήνια και αφετέρου με τη βοηθητική είσοδο του Θεάτρου επί της οδού Ξενοφώντος.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την οικογένεια Καλτσίδη για τη μεγάλη προσφορά της στην πόλη της Καλαμάτας, καθώς αποκατέστησε εξ ιδίων τους κατεστραμμένους από την πυρκαγιά χώρους. Τόνισε, μάλιστα, ότι «πριν 100 χρόνια, όταν κτίσθηκε το κτήριο, δεν ήταν σ’ αυτό το επίπεδο» οι χώροι αυτοί και οι παραστάσεις πλέον θα υποστηρίζονται από τεχνικής πλευράς με καλύτερο τρόπο.

Επιπλέον, ο Π. Νίκας εξήρε τη συμβολή των φίλων του Θεάτρου και των υπαλλήλων την ώρα της πυρκαγιάς, ώστε να μην είναι τόσο μεγάλη η καταστροφή, καθώς βοήθησαν κυρίως στη διάσωση του μεγάλης αξίας βεστιαρίου.

Στο πρόσωπο του Φώτη Καλτσίδη, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε για μιαν ακόμη φορά τη χορηγό οικογένεια. Επίσης, απηύθυνε ευχαριστίες προς όλους εν γένει τους δωρητές του Δήμου Καλαμάτας, τονίζοντας ότι στα 7,5 χρόνια της θητείας του ως Δημάρχου έχουν προβεί σε δωρεές εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για «ευγενείς Έλληνες, που δίνουν από το περίσσευμά τους ώστε να βελτιώνεται η πόλη», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech