Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 403

Επιτροπή Τουριστικής Προβολής: σημαντικά βήματα προόδου στον τουρισμό

Συνεδρίασε σήμερα στο Δημαρχείο η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καλαμάτας, με θέμα την αξιολόγηση της τουριστικής χρονιάς 2013 και τον προγραμματισμό δράσεων για το 2014.

Ο Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε την Επιτροπή για τις προσπάθειές της, αναφέρθηκε στις ενέργειες του Δήμου για τη βελτίωση της εικόνας της περιοχής με έργα υποδομής, αναπλάσεις αλλά κα παρεμβάσεις σε Φορείς και Υπουργεία, προκειμένου η Καλαμάτα να καθιερωθεί ως τουριστικός πόλος. Σχετικά με το θέμα της καθαριότητας, ανέφερε πως πραγματοποιήθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις, όπως η κατασκευή των υπόγειων κάδων και εξέφρασε υπερηφάνεια για την πρωτοπορία του Δήμου Καλαμάτας σε πανελλαδικό επίπεδο όσον αφορά στην ανακύκλωση, που πλησιάζει το 40%.

Την ανάδειξη της Καλαμάτας σε πόλο έλξης επιβοηθούν η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Τρίπολης - Καλαμάτας, η ενδυνάμωση του αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» με πολλές διεθνείς πτήσεις και η ύπαρξη της μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας Costa Navarino. Ο Δήμαρχος επεσήμανε, ακόμη, την επιτυχημένη διοργάνωση των δύο καινούργιων εκδηλώσεων, «Καλαματιανό Καρναβάλι» και «Λευκή Νύχτα», οι οποίες βοήθησαν στην πανελλήνια προβολή της πόλης.

Επίσης, αναφέρθηκε στο Γραφείο Τουριστικής Υποστήριξης, το οποίο λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους δίδοντας πληροφορίες, ενημερωτικά φυλλάδια και χάρτες, ενώ βοηθεί και στην υποδοχή τουριστών στο αεροδρόμιο και όταν καταπλέουν κρουαζιερόπλοια.

Τέλος, ο Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη συντονισμού και κινητοποίησης όλων των παραγωγικών δυνάμεων της πόλης, ώστε το 2014 να είναι ακόμα καλύτερη χρονιά στον τομέα του τουρισμού.

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech