Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Β΄ ΚΑΠΗ: εγκαίνια σε έναν λαμπρό πολυχώρο στη Ράχη

Εγκαινιάσθηκε χθες, αφού τελέσθηκε αγιασμός από το Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, το νέο κτήριο του Β΄ ΚΑΠΗ του Δήμου, στην περιοχή Κουφού Ελιές, στη συνοικία της Ράχης Καλαμάτας. Ο προϋπολογισμός για την ανέγερση αυτού του λαμπρού κτηρίου, που αντικατέστησε ένα απαξιωμένο λυόμενο, ήταν 990.000 ευρώ και τα χρήματα προήλθαν από χορηγία του ΟΠΑΠ και από δημοτικούς πόρους. Το νέο κτήριο αποτελείται από: μία μεγάλη αίθουσα 190 τ.μ., ένα χώρο κουζίνας πλήρως εξοπλισμένο, ένα γραφείο κοινωνικής εργασίας, ένα γραφείο φυσιοθεραπείας, ένα γραφείο εργοθεραπείας, ένα ιατρείο, ένα χώρο ζωγραφικής, 2 αίθουσες αναμονής, χώρους τουαλετών και έναν υπόγειο αποθηκευτικό χώρο.

agiasmos agiasmos 1

Η χθεσινή τελετή εγκαινίων πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Δημάρχου, πολλών Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, καθώς και πλήθους κόσμου, σε ατμόσφαιρα πανηγυρική, ενώ ευνόησε και η χειμωνιάτικη λιακάδα.

kosmos 2

Ο Δήμαρχος, στο σύντομο χαιρετισμό του, χαρακτήρισε το κτήριο αυτό κόσμημα για την περιοχή της Ράχης, που χρησιμεύει όχι μόνο για την υποστήριξη των ηλικιωμένων, αλλά αποτελεί έναν πολυχώρο για την κοινωνική ανάπτυξη και τον πολιτισμό στη συνοικία αυτή. Ο Π. Νίκας ευχαρίστησε όσους κοπίασαν για την κατασκευή αυτού του κτηρίου, ιδιαιτέρως δε τον τότε Υπουργό Πολιτισμού και σημερινό Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εξασφάλισε τη χορηγία του ΟΠΑΠ, ποσόν που συμπλήρωσε ο Δήμος Καλαμάτας από δημοτικούς πόρους. Ευχαριστίες απηύθυνε ακόμη στον Πρόεδρο του Β΄ ΚΑΠΗ Σωτήρη Μιχαλόπουλο και το ΔΣ, στον πολιτικό μηχανικό Γιώργο Μπουγά που εκπόνησε δωρεάν τη μελέτη του κτηρίου, στο Δημήτρη Βαβίτσα εκπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρείας για την καλή συνεργασία, καθώς και στο Κέντρο Αποκατάστασης «Διάπλαση» που προσέφερε μέρος του εξοπλισμού.

Επίσης, ο Δήμαρχος – απαντώντας σε όσα επαινετικά είπε ο Μητροπολίτης για την κοινωνική δράση του Δήμου – ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο για την άριστη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας με το Δήμο Καλαμάτας, επισημαίνοντας πως η Μητρόπολη ενισχύει συνεχώς, χωρίς να το διακηρύσσει, τις 12 Κοινωνικές Δομές του Δήμου Καλαμάτας, προς ανακούφιση των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

xairetismos dimarxou

Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμη ο Πρόεδρος του Β΄ ΚΑΠΗ Σωτήρης Μιχαλόπουλος και ο Πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας Γιάννης Αδαμόπουλος.

Ακολούθησαν η κοπή της κορδέλας και η αποκάλυψη της αναμνηστικής πλάκας που είχε εντοιχισθεί στο κτήριο.

kopi kordelas apokaliptiria plakas

Στη συνέχεια, ο Σεβ. Μητροπολίτης ευλόγησε τη βασιλόπιτα του Β΄ ΚΑΠΗ, ενώ τα μέλη του προσέφεραν δώρα στο Δήμαρχο, στο Μητροπολίτη και σε όσους βοήθησαν στην κατασκευή του νέου κτηρίου, τα οποία έφτιαξε το Τμήμα Αγγειοπλαστικής του ΚΑΠΗ, που λειτουργεί με τη βοήθεια καθηγητών της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας.

eulogia vasilopita 

Ακολούθως, η χορωδία του Β΄ ΚΑΠΗ με τη συνοδεία ορχήστρας απέδωσε τραγούδια και χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

 xoros

tragoudi kai mousiki

Η εκδήλωση έκλεισε με προσφορά μακαρονάδας και γουρνοπούλας, καθώς και γλυκών, που ετοιμάσθηκαν στο Β΄ ΚΑΠΗ από τα μέλη του και εθελοντές, σε όλους όσοι παρέστησαν.

makaronada 

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech