Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Υπεγράφη η σύμβαση για περίπου 60 χιλιόμετρα νέων αγωγών ύδρευσης στην Καλαμάτα

Η σύμβαση για την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού για την υγεία των πολιτών έργου, αυτού της αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης 57.600 μέτρων στην Καλαμάτα, υπεγράφη σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Καλαμάτας (ΔΕΥΑΚ) Ανδρέα Καραγιάννη και τον Πρόεδρο της εργολήπτριας εταιρείας ΤΕΚΑΤ ΑΤΕ Βασίλη Διβάρη. Ο προϋπολογισμός μελέτης του έργου ανερχόταν σε 4.700.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, η μειοδότρια εταιρεία προσέφερε έκπτωση 35,51% και το ποσό της σύμβασης ανήλθε σε 3.031.187,04 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Η εγκεκριμένη χρηματοδότηση θα ανέλθει σε 2.572.584,78 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό, που αφορά στην αντικατάσταση 3.080 παροχών ύδρευσης (8.000 υδρόμετρα) και δεν αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη, θα καλυφθεί από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΚ. Το έργο εντάχθηκε τον Ιούνιο του 2013 για χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, κατόπιν αιτήματος της ΔΕΥΑΚ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ, με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον οποίο ευχαρίστησε ο Δήμαρχος.

Ο Π. Νίκας ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΤΕΚΑΤ ΑΤΕ να γίνει με πολύ προσεκτικό τρόπο η διαχείριση του έργου, που οπωσδήποτε θα επιφέρει όχληση στους πολίτες, ώστε τα προβλήματα να είναι όσο το δυνατόν λιγότερα. Επέστησε, ακόμη, την προσοχή στους εκπροσώπους της εταιρείας για την καλύτερη δυνατή συνεργασία με τη ΔΕΥΑΚ και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, καθώς και για την αποκατάσταση των τομών με τον ορθό τεχνικά τρόπο.

Ο Δήμαρχος τόνισε πως το έργο αντικατάστασης των αγωγών ύδρευσης από αμίαντο (είχαν τοποθετηθεί τη δεκαετία του ΄60) με σύγχρονους αγωγούς από πολυαιθυλένιο τρίτης γενιάς, αφορά άμεσα την ποιότητα ζωής και την υγεία των πολιτών. Με το έργο αυτό θα παύσουν να υφίστανται αγωγοί ύδρευσης από αμίαντο στην Καλαμάτα. Επίσης, απηύθυνε ευχαριστίες στο αρμόδιο τμήμα της ΔΕΥΑΚ, που ολοκλήρωσε μελετητικά το έργο.

ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΚ

Τα έργα της ΔΕΥΑΚ κατά τα τελευταία 4 χρόνια, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος, με χρηματοδότηση είτε από το ΠΕΠ ή από Τομεακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ είτε από ίδιους πόρους, είναι ύψους 30.000.000 ευρώ περίπου, έργα μεγάλης σημασίας όπως ο εκσυγχρονισμός του βιολογικού καθαρισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη, η διαχείριση της λυματολάσπης, η επέκταση του αγωγού λυμάτων προς Θουρία και Λαΐικα, το έργο ύδρευσης για το οποίο σήμερα υπεγράφη η σύμβαση και άλλα έργα ομοειδή προς αυτό.

ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Ο Δήμαρχος ζήτησε εκ των προτέρων συγγνώμη και την κατανόησή τους από τους πολίτες καθώς θα σκαφθούν πολλοί δρόμοι της Καλαμάτας. Βασικές οδοί της πόλης στις οποίες θα γίνουν επεμβάσεις στο πλαίσιο του έργου αυτού είναι: Αθηνών, Φαρών (έχει τοποθετηθεί νέος αγωγός στη δυτική πλευρά, στο πλαίσιο του έργου κατασκευής μεγάλου πεζοδρομίου και απομένει το αντίστοιχο στην ανατολική), Ακρίτα, Ναυαρίνου, Αύρας, καθώς και στην περιοχή Πλεύνας και στις εργατικές κατοικίες Αγίας Τριάδος. Ενδεικτικά, στις φωτογραφίες που παρατίθενται, μπορεί κανείς να δει περιοχές της Καλαμάτας όπου θα γίνουν εργασίες.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε δεκαοκτώ 18 μήνες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

deyak_siskepsi.JPGdeyak_siskepsi_1.JPGdeyak_siskepsi_2.JPGdeyak_siskepsi_3.JPGdeyak_siskepsi_4.JPGdeyak_siskepsi_5.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech