Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 403

Ρυθμίζονται οι προσαυξήσεις στα πρόστιμα (για τους Δήμους)

Σε επικοινωνία που είχε σήμερα ο Δήμαρχος με το Υπουργείο Εσωτερικών, του γνωστοποιήθηκε ότι στο πολυνομοσχέδιο που το Υπουργείο αυτό έχει υποβάλει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προς έγκριση, περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία ρυθμίζονται οι προσαυξήσεις των προστίμων, όσον αφορά στις οφειλές τρίτων προς τους Δήμους.

Σχετικά με το θέμα αυτό, έγγραφα με τα οποία ζητούσαν σχετική νομοθετική παρέμβαση είχαν αποστείλει προς τους αρμόδιους Υπουργούς η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, καθώς και ο Δήμος Καλαμάτας. Στο σχετικό έγγραφο που απέστειλε ο Π. Νίκας στους Υπουργούς Οικονομικών κ. Στουρνάρα και Εσωτερικών κ. Μιχελάκη, αναφέρονταν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Πιστεύουμε, και μπορώ να πω ότι είμαστε σχεδόν βέβαιοι, ότι εάν προβείτε σε ρύθμιση, στην οποία να προβλέπεται ότι μπορεί ο κάθε οφειλέτης να προσέρχεται στον Δήμο και να εξοφλεί την κύρια οφειλή του σε μηνιαίες δόσεις, διαγράφοντας πρόστιμα και προσαυξήσεις, τότε θα υπάρξει η δυνατότητα από πλευράς Δήμου είσπραξης πολύ μεγάλου μέρους της κύριας οφειλής.

Από τα παραπάνω συμπεραίνεται ότι το όφελος θα είναι θετικό τόσο για τον Δήμο, γιατί θα εισπράξει μεγάλο μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών παρελθόντων ετών, πράγμα που θα τον βοηθήσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, όσο και για τους δημότες, διότι θα τους δοθεί η δυνατότητα να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Παρακαλούμε να υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την τακτοποίηση αυτού του ζητήματος».

Επίσης, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε το Βουλευτή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Λαμπρόπουλο για σχετική παρέμβασή του.

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech