Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 403

Η επιτυχία του 1ου Πανοράματος Ντοκιμαντέρ, η καλύτερη υποθήκη για το μέλλον

Την καλύτερη υποθήκη για το μέλλον βάζει το 1ο Πανόραμα Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας «Τεκμηρίωσις», καθώς η ποιότητα και το εύρος θεματολογίας των ταινιών που παρουσιάστηκαν, η προσέλευση του κοινού της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής, η πανελλήνια απήχηση που είχε το Πανόραμα, αλλά και η στήριξη από το Δήμο Καλαμάτας παρέχουν τα καλύτερα εχέγγυα για τη συνέχισή του. Χθες βράδυ, το 1ο Πανόραμα Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας «Τεκμηρίωσις» ολοκλήρωσε τις προβολές του, με μιαν ταινία που αφορούσε στη Μεσσηνία, σε μιαν αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη, με πολλούς θεατές όρθιους ή καθισμένους στα σκαλοπάτια.

amfitheatro-kosmos kosmos-skalia 2

«ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μιχάλης Δημητρακόπουλος απηύθυνε ένα πολύ μεγάλο «ευχαριστώ» στο Δήμο Καλαμάτας και προσωπικά στο Δήμαρχο, τονίζοντας για τον Π. Νίκα ότι «εάν δεν το αγκάλιαζε από την πρώτη στιγμή, χωρίς καν να του εξηγήσουμε περί τίνος πρόκειται, δε θα γινόταν πραγματικότητα» το 1ο Πανόραμα Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας «Τεκμηρίωσις».

dimitrakopoulos

ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΣΗΛΘΕ ΜΑΖΙΚΑ

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Πανοράματος Τζίνα Πετροπούλου επεσήμανε πως το Φεστιβάλ αυτό παρακολούθησαν πάνω από 5.600 θεατές και περισσότεροι από 1.900 μαθητές και μαθήτριες, Επίσης, παρευρέθησαν 20 σκηνοθέτες και παραγωγοί ταινιών, που είχαν προσκληθεί, οι οποίοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις για την επιλογή των ταινιών και το χώρο όπου διεξήχθη το Πανόραμα. Η κα Πετροπούλου τόνισε τη σημασία που είχε η εκπαιδευτική ζώνη και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους καθηγητές, που έφεραν τα παιδιά με τα πόδια στο αμφιθέατρο του ΟΑΕΔ, για να παρακολουθήσουν ταινίες ντοκιμαντέρ. Ευχήθηκε, τέλος, «να ΄μαστε καλά, να ΄χουμε κουράγια και φαντασία καλή, για να κάνουμε το 2ο Πανόραμα καλύτερο».

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΠΗΧΗΣΗ

Ο Δήμαρχος, σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, τόνισε πως «η επιτυχία δείχνει τις δυνατότητες της πόλης μας για εκδηλώσεις πολιτισμού με πανελλήνια απήχηση», ενώ αποδεικνύει πως υπάρχει «το προσωπικό για εκδηλώσεις πανελλήνιου καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος». «Τέτοιες εκδηλώσεις χρειάζεται η Καλαμάτα», προσέθεσε ο Π. Νίκας, υπογραμμίζοντας το γεγονός πως «η επιτυχία τους, η πανελλήνια απήχηση, δημιουργούν υποχρεώσεις ιδίως προς το Δήμο Καλαμάτας για συνεχή και αυξανόμενη στήριξη».

last-day 5

Η ΑΡΩΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Καλαμάτας, πέρα από την προσωπική στήριξη του Δημάρχου, παραχώρησε δωρεάν το χώρο για τη διεξαγωγή του Πανοράματος. Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ψήφισε ομόφωνα την ενίσχυση του 1ου Πανοράματος Ντοκιμαντέρ με το ποσόν των 8.500 ευρώ. Ακόμη, ο Δήμος μας παρέσχε αναγκαία υλικά και υποστήριξε το Πανόραμα Ντοκιμαντέρ σε οργανωτικό επίπεδο και από πλευράς επικοινωνίας. Ο Δήμαρχος τόνισε πως το θαυμάσιο αμφιθέατρο του κτηρίου του ΟΑΕΔ, του οποίου την παραχώρηση κατά χρήση εξασφάλισε ο Δήμος με πολλή προσπάθεια, έχει τεθεί πλέον στην υπηρεσία του πολιτισμού και των πολλών καλλιτεχνικών φορέων της Καλαμάτας.

Ο Π. Νίκας ευχήθηκε «καλοτάξιδο το Φεστιβάλ», υποσχόμενος πως «θα είμαστε όλοι δίπλα του», ενώ προς τους διοργανωτές και τους χορηγούς απηύθυνε «θερμά συγχαρητήρια για την ευεργεσία που προσφέρατε στην πόλη και το Δήμο Καλαμάτας».

«ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ»

Η τελευταία ταινία του 1ο Πανοράματος Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας «Τεκμηρίωσις» ήταν το φιλμ με τίτλο «Ομορφιές και δυσκολίες», του Κίμωνα Τσακίρη, διάρκειας 55 λεπτών.  Πρωταγωνιστής της ταινίας ο Μήτσος Τσίγκανος, αγρότης που καλλιεργεί καρπούζια και iceberg (είναι είδος μαρουλιού), στο μεγάλο κτήμα του στην Τριφυλία, ενώ είναι και ελαιοπαραγωγός.

plana 3

Ο φιλοσοφημένος και φιλότεχνος Μήτσος Τσίγκανος, που παρευρέθη στην προβολή, και οι ομορφιές και δυσκολίες της δικής του ζωής, αποτέλεσαν αφορμή για να περιγράψει το ντοκιμαντέρ τις δυσκολίες και τις ομορφιές της ζωής στη Μεσσηνία και μάλιστα στον αγροτικό τομέα, με φόντο την κρίση.

plana plana 6

Ο Μήτσος Τσίγκανος περιπλανάται στη Μεσσηνία, συναντά τους φίλους του, συγκεντρώνει ιδέες και προτάσεις για την υπερνίκηση της κρίσης, ακούει ιστορίες για "Ομορφιές και Δυσκολίες". 

Το κεντρικό μήνυμα της ταινίας ήταν η αναγκαιότητα να παράγουμε ως χώρα και ως άτομα, αλλά και η αδήριτη ανάγκη της συνεργασίας. Τα μηνύματα αυτά εξέπεμψε και ο κ. Τσίγκανος σε σύντομο χαιρετισμό του μετά την προβολή της ταινίας.

last-day 16

Μετά την ολοκλήρωση της προβολής, παρατέθηκε μικρή δεξίωση με μεσσηνιακές γεύσεις που ετοίμασαν ο «Γαστροναύτης» Παναγιώτης Παπανικολόπουλος και η Βίκυ Κουμάντου, ενώ προσφέρθηκαν μεσσηνιακά κρασιά.

fouagie

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech