Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 403

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής συνεδρίασε στις 4 Φεβρουαρίου 2014

Συνήλθε σήμερα, στην 2η/2014 συνεδρίασή της, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων, όπως παρακάτω:

ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ

1. Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 544/2010 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, μόνο ως προς το μέρος που αφορά στη στάθμευση επί της οδού Αναγνωσταρά. Εγκρίθηκε η εισήγηση και, πλέον, η στάθμευση οχημάτων στην οδό Αναγνωσταρά θα γίνεται εκ περιτροπής αριστερά και δεξιά, ανάλογα με το μήνα.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ

2. Τροποποίηση εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου Καλαμάτας στο Ο.Τ. 1130, στην περιοχή Πλακωτά. Εγκρίθηκε χαρακτηρισμός χώρου ως κοινόχρηστου, εμβαδού 183,62 τετρ. μέτρων, προκειμένου να είναι δυνατή η εύρυθμη λειτουργία εισόδου – εξόδου των οχημάτων προς και από τον αυτοκινητόδρομο μέσω του ανισόπεδου κόμβου Λαιΐκων.

ΠΑΛΙΟ ΠΗΓΑΔΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ

3. Έγκριση μελέτης με τίτλο «Ανάδειξη υφιστάμενου πηγαδιού δυτικά Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων» του Δήμου Καλαμάτας. Εγκρίθηκε και αφορά στην ανάδειξη του πηγαδιού που υπήρχε στην πλατεία δυτικά του ιστορικού Ιερού Ναού. Υπενθυμίζεται ότι οι περίοικοι υπέδειξαν στο Δήμο Καλαμάτας τη θέση όπου βρισκόταν το πηγάδι και ακολούθησε επισήμανσή της, στο πλαίσιο έργων του Δήμου στην περιοχή. Το έργο, η μελέτη του οποίου εγκρίθηκε, είναι προϋπολογισμού 9.000 ευρώ και, μεταξύ άλλων, θα αναδειχθεί το πηγάδι και θα κατασκευασθεί «λαιμός» λιθόκτιστος, κυκλικός, με μαρμάρινη στέψη και με μεταλλικό καπάκι προστασίας του στομίου του. Το εσωτερικό του πηγαδιού θα καθαρισθεί και θα ενισχυθεί – αποκατασταθεί η στατικότητα της λιθοδομής των τοιχωμάτων του. Το καπάκι θα διαθέτει τζάμι ασφαλείας για ελεύθερη θέα προς το εσωτερικό του πηγαδιού, το οποίο θα φωτίζεται.

4. Αφαίρεση δένδρων στην πλατεία Μαυρομιχάλη και στην οδό Πλάτωνος. Εγκρίθηκε, μετά από εισήγηση της Υπηρεσίας, όσον αφορά σε δένδρα που είχαν καταστεί επικίνδυνα.

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech