Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Βραβεύσεις σε όσους διακρίθηκαν στο Δρόμο Θυσίας

Τους αθλητές που διακρίθηκαν στο Δρόμο Θυσίας, ο οποίος διεξάγεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του εορτασμού κήρυξης της Επανάστασης του 1821, τίμησε ο Δήμος Καλαμάτας μετά το πέρας των τελετών που διεξήχθησαν στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Οι αθλητές που διακρίθηκαν στο Δρόμο Θυσίας είναι: 1ος Γεώργιος Κανελλόπουλος, 2ος Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος, 3ος Κοσμάς Τριανταφυλλόπουλος, 4ος Δημήτριος Μποσίνης, 5ος Αλέξανδρος Νικολόπουλος και 6ος Πασιάς Δημήτριος και σε καθέναν από αυτούς απονεμήθηκε τιμητικό δίπλωμα και επιδόθηκε επιταγή με συμβολικό χρηματικό έπαθλο. Τις απονομές έκαναν ο Δήμαρχος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Συρίγος - Γενικός Γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών, η ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα, ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Ο Δήμαρχος, προσφωνώντας τους προσκεκλημένους, ευχαρίστησε όσους προσήλθαν στη γιορτή της πόλης, προκειμένου να λαμπρύνουν με την παρουσία τους τον εορτασμό, καθώς και τον εκφωνήσαντα τον πανηγυρικό, Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιο Χρήστου. Τόνισε δε, μεταξύ άλλων, ότι «193 χρόνια πριν, η Καλαμάτα ήταν η πρώτη μεγάλη ελληνική πόλη η οποία απελευθερώθηκε. Εδώ συγκεντρώθηκαν οι ηγέτες, από εδώ ξεκίνησε ο αγώνας ο οποίος έδωσε στους Έλληνες την ελευθερία, εδώ συντάχθηκε το πρώτο μεγάλο κείμενο της Επανάστασης που αναφέρει γιατί αγωνίσθηκαν: για την εθνική ελευθερία, για αξιοπρέπεια, για ιδανικά και αξίες που προσδιόρισαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι και υιοθέτησε η Γαλλική Επανάσταση». Ο Π. Νίκας υπογράμμισε το γεγονός πως ήταν ένας άνισος αγώνας, ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και την Ιερά Συμμαχία του Μέτερνιχ και ευχήθηκε: «Ας είναι παραδειγματική η στάση των προγόνων μας, οι οποίοι πεινασμένοι, χωρίς όπλα, αγράμματοι, με την καθοδήγηση της Εκκλησίας – εκατοντάδες είναι οι κληρικοί που έδωσαν το αίμα τους για την ελευθερία – αγωνίσθηκαν ενωμένοι για την ελευθερία».

Ζήτησε δε, να μας εμπνεύσουν στις σημερινές δύσκολες ημέρες η απλότητα, η λιτότητα, η εγκράτεια και η αγωνιστικότητα των προγόνων μας. Τόνισε, τέλος, τη βεβαιότητά του πως με ενότητα και εργατικότητα ο λαός μας θα πορευθεί το δρόμο υπέρβασης της κρίσης.

dromos_thisias.JPGdromos_thisias_1.JPGdromos_thisias_2.JPGdromos_thisias_3.JPGdromos_thisias_4.JPGdromos_thisias_5.JPGdromos_thisias_6.JPGdromos_thisias_7.JPGdromos_thisias_8.JPG

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech