Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 403

Αρνητικός ο ΟΣΕ σε αίτημα δημότη που ήθελε να κινήσει ατμάμαξα του Πάρκου

Αρνητική είναι η απάντηση από τον ΟΣΕ αναφορικά με αίτημα δημότη, το οποίο είχε υπηρεσιακά προωθήσει ο Δήμος Καλαμάτας, όσον αφορά στην επιθυμία του πολίτη να επισκευάσει και να κινήσει ατμάμαξα από το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων στην Καλαμάτα, όπου αυτή εκτίθεται, προς το σιδηροδρομικό σταθμό Μεσσήνης.

Στην απάντηση του ΟΣΕ, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Η υποχρέωση διατήρησης κάθε ατμάμαξας σε κατάσταση που την καθιστά αξιόλογο έκθεμα είναι εκ των τυπικών όρων των χρησιδανείων με τα οποία ο ΟΣΕ παραχωρεί μουσειακό υλικό προς έκθεση και δυνάμεθα με τη σειρά μας να παράσχουμε τεχνική επίβλεψη για τον σκοπό αυτό.

Το θέμα της κίνησης της ατμάμαξας προς οιοδήποτε προορισμό είναι πολυσύνθετο και υπάρχει πλήθος παραγόντων τεχνικής και οικονομικής φύσεως που πρέπει να συνεκτιμηθούν.

Ενδεικτικά αναγράφουμε την αναγκαιότητα μεταφοράς της ατμάμαξας στην κύρια γραμμή, την αποκατάσταση της δυνατότητάς της να κινηθεί επί της γραμμής μετά από εξαιρετικά μακροχρόνια ακινησία, την κινητοποίηση ελκτικής μονάδας μετρικού δικτύου για την έλξη της, την απασχόληση τεχνικού προσωπικού και προσωπικού μηχανοδήγησης και συνοδείας, καθώς και την φύλαξη της ατμάμαξας κατά το χρονικό διάστημα παραμονής της εκτός του χώρου της σημερινής έκθεσής της.

Τέλος, αναγράφουμε ότι ο χρησιδανεισμός έχει τον σκοπό της έκθεσης της ατμάμαξας σε συγκεκριμένο χώρο και όχι την μετακίνησή της και μάλιστα εκτός των ορίων του Δήμου Καλαμάτας που είναι και ο αντισυμβαλλόμενος με τον ΟΣΕ στο πλαίσιο της συμφωνίας χρησιδανείου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, το αίτημα του δημότη σας για μετακίνηση του μουσειακού υλικού δεν μας βρίσκει σύμφωνους, για λόγους τεχνικούς, οικονομικούς αλλά και νομικούς».

Το έγγραφο του ΟΣΕ υπογράφει ο Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος Παναγιώτης Θεοφανόπουλος.

traino.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech