Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Υπογραφή χρησιδανείων για το γήπεδο Πλατέος και την παραχώρηση χώρων σε Άρι, Ελαιοχώρι και Καρβέλι

Ο Δήμαρχος και οι νόμιμοι εκπρόσωποι φορέων από το Πλατύ, τον Άρι, το Ελαιοχώρι και το Καρβέλι υπέγραψαν σήμερα συμβάσεις χρησιδανείων, με τα οποία ο Ατρόμητος Πλατέος παραχωρεί στο Δήμο τη χρήση του γηπέδου του, που ο Δήμος θα αναβαθμίσει ριζικά, ενώ ο Δήμος παραχωρεί χώρους για την εξυπηρέτηση των σκοπών των υπολοίπων Συλλόγων. Αναλυτικά, οι συμβάσεις που υπεγράφησαν - σε εκτέλεση αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου - προβλέπουν τα ακόλουθα:

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ
 
Ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος «Ατρόμητος Πλατέος» παραχωρεί χωρίς αντάλλαγμα τη χρήση του γηπέδου ιδιοκτησίας του στο Δήμο Καλαμάτας. Το γήπεδο είναι επιφανείας 7.773 τετρ. μέτρων, διαθέτει δύο οικίσκους που χρησιμοποιούνται ως αποδυτήρια και βρίσκεται στην περιοχή Προφήτης Ηλίας στο Πλατύ. Η διάρκεια της συμβάσεως ανέρχεται σε 20 χρόνια και προϋπόθεση για την υλοποίησή της αποτελεί η τοποθέτηση από το Δήμο πλαστικού τάπητα στον αγωνιστικό χώρο, αφού εκτελεσθούν οι αναγκαίες για την προεργασία παρεμβάσεις. Το γήπεδο θα χρησιμοποιείται για τις αθλητικές δραστηριότητες του Δήμου και των συλλόγων που δραστηριοποιούνται εντός των διοικητικών του ορίων.
 
ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ «ΕΛΠΙΔΑ ΑΡΙΟΣ»
 
ktirio teos synetairismou arios
 
Ο Δήμος Καλαμάτας παραχωρεί στον Αθλητικό και Μορφωτικό Σύλλογο «Ελπίδα Άριος» την κύρια αίθουσα των εγκαταστάσεων του πρώην Αγροτικού Συνεταιρισμού Άριος, εμβαδού 300 τετρ. μέτρων περίπου, για 3 έτη ή μέχρι την έναρξη υλοποίησης του έργου μετατροπής του κτηρίου σε εκθετήριο μέσω του προγράμματος LEADER, καθώς και την κύρια αίθουσα εμβαδού 20 τετρ. μέτρων του ορόφου του Δημοτικού Καταστήματος Άριος, επίσης για 3 έτη. Η παραχώρηση γίνεται άνευ ανταλλάγματος και ο χώρος των 300 τ.μ. θα χρησιμοποιηθεί για την άθληση της ομάδας βόλεϊ του Συλλόγου, ενώ η αίθουσα 20 τ.μ. μαζί με τον υπάρχοντα γραφειακό εξοπλισμό θα χρησιμεύσει ως αναγνωστήριο.
 
 
ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΗ ΣΤΗ «ΔΗΜΙΟΒΙΤΙΣΣΑ»
 
Στην Ομάδα Νέων «Η Δημιοβίτισσα», παραχωρείται από το Δήμο Καλαμάτας χωρίς αντάλλαγμα η χρήση:
Α) της αίθουσας του πρώην Δημοτικού Σχολείου Περιβολακίων προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως χώρος των γραφείων του Συλλόγου και για την τέλεση των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων, όπως και 
Β) της λυόμενης αποθήκης του πρώην Δημοτικού Σχολείου Ελαιοχωρίου για να χρησιμοποιηθεί ως αποθήκη του Συλλόγου. Η σύμβαση έχει διάρκεια 10 ετών.
 
 
ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΡΒΕΛΑΙΩΝ
 
Στο Σύλλογο Καρβελαίων και για περίπου 25 χρόνια (μέχρι 31-12-2040) ο Δήμος Καλαμάτας παραχωρεί άνευ ανταλλάγματος τη χρήση του πρώην Δημοτικού Σχολείου Καρβελίου. Το παραχωρούμενο κτήριο θα χρησιμοποιείται για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και για την κάλυψη των εν γένει αναγκών του Συλλόγου, καθώς και για τις ανάγκες της Τοπικής Κοινότητας Καρβελίου (διενέργεια ψηφοφορίας κατοίκων κ.λπ.).
Οι εκπρόσωποι όλων των φορέων εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες προς το Δήμαρχο και το Δήμο Καλαμάτας.
 

ktirio_teos_synetairismou_arios.JPGxrisidaneia_24_04.JPGxrisidaneia_24_04_1.JPGxrisidaneia_24_04_2.JPGxrisidaneia_24_04_3.JPGxrisidaneia_24_04_4.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech