Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 403

Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή στις 6 Μαΐου 2014

Κατά τη διάρκεια της σημερινής, 20ης/2014, συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, διεξήχθησαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων, όπως παρακάτω:

1. Επί αιτημάτων υπαγωγής στη ρύθμιση του Ν. 4257/2014, για εξόφληση οφειλών πολιτών και επιχειρήσεων με ευνοϊκό διακανονισμό. Εγκρίθηκε, ως η εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικών. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων λήγει στα μέσα Αυγούστου.

2. Ανατροπή ανάληψης υποχρέωσης μη πραγματοποιηθεισών δεσμεύσεων. Εγκρίθηκε, για την αποδέσμευση μη χρησιμοποιηθέντων κονδυλίων, που αντιστοιχούν σε εκπτώσεις στο πλαίσιο δημοπρασιών.

3. Διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2014. Εγκρίθηκε.

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ

4. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών και λογισμικών», προϋπολογισμού 38.412,90 ευρώ με το ΦΠΑ. Εγκρίθηκε η ανάθεση, ανά κατηγορία ειδών και με βάση τη χαμηλότερη τιμή ανά είδος, στις εταιρείες: Ν. Κούβελας – Ι. Σκλήκας και Σία ΟΕ έναντι ποσού 18.745,20 ευρώ, CosmosBusinessSystemAEBE για ποσόν 9.853,96 ευρώ και Πανταζάρας Σταύρος και Σία ΟΕ, έναντι ποσού 4.850,87 ευρώ, πάντοτε με το ΦΠΑ.

ΕΚΤΕΝΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

5. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης για τη διενέργεια ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού του έργου «Οργάνωση στάθμευσης επί οδών και βελτίωση λειτουργικότητας υφιστάμενων χώρων στάθμευσης», προϋπολογισμού 87.152 ευρώ με το ΦΠΑ. Εγκρίθηκε.

parking

Στόχοι του έργου, που πρότεινε προς υλοποίηση ο Δήμος Καλαμάτας και ενέκρινε το ΔΣ του Πράσινου Ταμείου για υπαγωγή σε χρηματοδότηση, είναι:

•  η ενίσχυση της ελκυστικότητας του δημόσιου κοινόχρηστου χώρου,

•  η βελτίωση της προσπελασιμότητας του δημόσιου κοινόχρηστου χώρου από τον πεζό,

•  η βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και κυκλοφοριακής ασφάλειας των πεζών.

Με σκοπό την οργάνωση των θέσεων στάθμευσης επί των οδών και τη βελτίωση της λειτουργικότητας των υφιστάμενων χώρων στάθμευσης, και με δεδομένο ότι αφενός η συντήρηση προκαλεί προβλήματα και δεν είναι δυνατόν να υλοποιείται τακτικά, αφετέρου υπάρχει δυνατότητα υλοποίησης μέτρων με πιο μόνιμο χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα προεξοχές πεζοδρομίων, πινακίδες σήμανσης με μεμβράνες anti-graffiti, οριζόντια σήμανση με θερμοπλαστικό υλικό και όχι απλό χρώμα διαγράμμισης, εγκρίθηκε η πρόταση για υλοποίηση των παρακάτω παρεμβάσεων:

Α. Κεντρικός χώρος στάθμευσης (πίσω από τον ΟΤΕ): οριζόντια σήμανση 348 θέσεων, κατακόρυφη σήμανση

Β. Νότιος χώρος στάθμευσης: οριζόντια σήμανση 59 θέσεων, κατακόρυφη σήμανση

Γ. Βόρειος χώρος στάθμευσης: οριζόντια σήμανση 127 θέσεων, κατακόρυφη σήμανση

Δ. Χώρος στάθμευσης Μεγάρου Χορού: οριζόντια σήμανση 85 θέσεων, κατακόρυφη σήμανση

megaro 2

Ε. Οδός Ακρίτα: οριζόντια σήμανση 370 θέσεων, κατακόρυφη σήμανση, προεξοχές πεζοδρομίων (12 γωνίες πεζοδρομίων)

Στ.  Οδός Ναυαρίνου: οριζόντια σήμανση 82 θέσεων, κατακόρυφη σήμανση

Ζ. Ελεγχόμενη στάθμευση: οριζόντια σήμανση 180 θέσεων, κατακόρυφη σήμανση (αναφέρεται στις οδούς Υπαπαντής, Σταδίου, 23ης Μαρτίου, Νέδοντος και Αριστομένους)

Η.  Θέσεις μοτοσυκλετών: οριζόντια σήμανση 760 θέσεων (και στάμπες ΜΟΤΟ), κατακόρυφη σήμανση 28 χώρων στάθμευσης μοτοσυκλετών συνολικού μήκους 765 μέτρων (αναφέρεται στο Κέντρο και στην Παραλία).

Ο συνολικός αριθμός των θέσεων στάθμευσης που θα σημανθούν, ανέρχεται σε 2.011.

Επισημαίνεται ότι για την κατασκευή των προεξοχών πεζοδρομίων θα διενεργηθούν εργασίες αποξήλωσης, εκσκαφής, κρασπέδωσης, κατασκευής υπόβασης, διάστρωσης με σκυρόδεμα και πλακόστρωσης

6. Ανάθεση επίδοσης σε δικαστικό επιμελητή. Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε θέμα Κτηματολογίου.

ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

7. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών φυτοπροστασίας αλσυλλίων και υπολοίπων χώρων πρασίνου (2014), προϋπολογισμού 29.997,24 ευρώ με το ΦΠΑ (εκτός ημερησίας διατάξεως). Προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε ο Ιωάννης Π. Βορβίλας, που προσέφερε έκπτωση 7%.

8. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια δομικών υλικών από μάνδρα, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ με το ΦΠΑ (εκτός ημερησίας διατάξεως). Οι προσφερθείσες τιμές όσον αφορά σε ορισμένα είδη είναι αρκετά υψηλότερες από τις αντίστοιχες περυσινές και η Επιτροπή, σύμφωνα με την εισήγηση της Υπηρεσίας, αποφάσισε την επανάληψη του διαγωνισμού.

9. Κατάρτιση όρων διακήρυξης φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας για εκμίσθωση χώρου αιγιαλού στη θέση Μύλοι, στην Τοπική Κοινότητα Μικρής Μαντίνειας (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε.

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech