Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 403

Νέοι Δημοτικοί Λαχανόκηποι στο Ανατολικό και Δυτικό Κέντρο Καλαμάτας

Η πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμάτας για τη δημιουργία βιολογικών Δημοτικών Λαχανόκηπων, στο Ανατολικό και το Δυτικό Κέντρο, αγκαλιάσθηκε από τους κατοίκους. Σήμερα, οι καλλιεργητές ανέρχονται σε 47 και, υλοποιώντας αυτό το πρόγραμμα αστικής γεωργίας, καλλιεργούν λαχανικά με βιολογικό τρόπο μέσα στην πόλη. Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζουν λαχανικά για τις οικογένειές τους, αξιοποιούν, περιφρουρούν και αναδεικνύουν δημοτικούς χώρους, αλλά και προσφέρουν αναγκαία είδη στο Δημοτικό Παντοπωλείο, για την ενίσχυση των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

laxanokipoi 2

Το ενδιαφέρον των πολιτών για παραχώρηση νέων τεμαχίων είναι μεγάλο και ο Δήμος Καλαμάτας θα ανταποκριθεί, επεκτείνοντας το πρόγραμμα Δημοτικών Λαχανόκηπων. Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι 6 Ιουνίου 2014.

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ

Με εντολή του Δημάρχου, η Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών έχει προβεί σε εκπόνηση μελέτης για τη δημιουργία Δημοτικών Λαχανόκηπων στην περιοχή του Δυτικού Κέντρου, εκτάσεως περίπου 3 στρεμμάτων, σε δημοτικό οικόπεδο το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τους υφιστάμενους Λαχανόκηπους. Επίσης, Δημοτικοί Λαχανόκηποι θα αναπτυχθούν και στην περιοχή του Ανατολικού Κέντρου, σε έκταση περίπου ενός στρέμματος, η οποία βρίσκεται σε συνέχεια των υφιστάμενων. Ακόμη, θα παραχωρηθεί χώρος και στην περιοχή του Ασύλου Ανιάτων, εμβαδού περίπου μισού στρέμματος.

ΒΡΑΓΙΕΣ ΤΩΝ 50 Τ.Μ., ΔΩΡΕΑΝ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Στους δημότες θα παραχωρούνται 50 τετραγωνικά μέτρα, μετά από εξέταση των αιτήσεων από αρμόδια Επιτροπή, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας Δημοτικού Λαχανόκηπου. Ο Δήμος Καλαμάτας θα διαμορφώσει κατάλληλα τους χώρους και θα παρέχει, επίσης, δωρεάν νερό, ενώ οι γεωπόνοι του θα δίδουν συμβουλές για ορθή καλλιέργεια. Οι βραγιές που θα παραχωρηθούν στους νέους λαχανόκηπους εκτιμάται ότι θα καλύψουν τις ανάγκες 60 ωφελουμένων.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ

Οι υποψήφιοι καλλιεργητές πρέπει απαραίτητα να είναι κάτοικοι του Δήμου Καλαμάτας. Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα, στους πολύτεκνους και στους πολίτες που δεν διαθέτουν αγροτεμάχια. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν στο Δήμο, κατά την περίοδο υποβολής των αιτήσεων που ξεκίνησε και λήγει στις 6 Ιουνίου, είναι:

  • Αίτηση
  • Φωτοτυπία ταυτότητας
  • Πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • Φορολογική δήλωση: αντίγραφα εντύπων Ε1 και Ε9.

Πληροφορίες στη γεωπόνο Στυλιανή Στάμου, τηλ. 27213 60844, Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Καλαμάτας, Παπατσώνη 4.

Η αίτηση και ο κανονισμός λειτουργίας παρατίθενται εδώ.

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech