Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Λαμπρό ξεκίνημα στο Μέγαρο Χορού για το 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

«Να κατέβεις στην Καλαμάτα, στο 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, για να καταλάβεις στην πράξη τι σημαίνει πολιτιστική αποκέντρωση, μου είπε ο Πρωθυπουργός μας Αντώνης Σαμαράς». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Τασούλας τις δηλώσεις του στον τοπικό Τύπο, λίγο πριν αρχίσει η πρώτη παράσταση του επετειακού, 20ού Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας, χθες Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014, στις 22.00.
 
festival tassoulas 3 festival tassoulas
 
Νωρίτερα, ο Υπουργός ξεναγήθηκε από το Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Ε. Νίκα και στελέχη του Δήμου και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στου χώρους του Μεγάρου Χορού και ενημερώθηκε για τις δυνατότητες του λαμπρού αυτού κτηρίου, μοναδικού στην περιφερειακή Ελλάδα. Επίσης, έλαβε πληροφορίες σχετικά με τη μελέτη βιωσιμότητας που εξεπόνησε η εταιρία Planet με χορηγία της Εθνικής Τράπεζας, κατόπιν ενεργειών του Διευθύνοντος Συμβούλου της Αλέξανδρου Τουρκολιά μετά από αίτημα του Δήμου Καλαμάτας. Πλέον, η πρόκληση είναι να αξιοποιηθεί αυτός ο χώρος ως πολιτιστικό κέντρο της νότιας Πελοποννήσου.
 
festival tassoulas 1  
 
 
ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ, ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ
 
Μιλώντας με το Δήμαρχο, ο Υπουργός έδωσε ρητή διαβεβαίωση για ένταξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού στο νέο ΕΣΠΑ. Την ίδια διαβεβαίωση έδωσε ο Κωνσταντίνος Τασούλας και μιλώντας προς τους δημοσιογράφους. Γνωστοποίησε, ακόμη, ότι θα συγκαλέσει σύσκεψη στην Αθήνα για τη λειτουργία του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, ενώ στην προγραμματική σύμβαση που θα συναφθεί μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Δήμου Καλαμάτας με αντικείμενο το Μέγαρο Χορού, θα αναφέρεται πως το Υπουργείο θα συμμετάσχει και οικονομικά στη στήριξη της λειτουργίας του Μεγάρου.
 
ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ
 
Με την τιμητική παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, λοιπόν, καθώς και άλλες σημαντικές παρουσίες από τους χώρους της τέχνης, του πολιτισμού, της πολιτικής και του επιχειρείν και με πλήθος φίλων του σύγχρονου χορού, η πρεμιέρα του 20ού Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού φώτισε την Καλαματιανή νύχτα.
 
enarxi festival xorou 1 enarxi festival xorou 5
 
Οι χορευτές της ομάδας Nederlands Dance Theater 2 έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε 4 αριστουργηματικές χορογραφίες, που συνδύαζαν τη σύγχρονη ελευθερία και την κλασική εκλέπτυνση, την ποιότητα και την πρωτοπορία. Εντυπωσίασαν η δεξιοτεχνία και η ασύλληπτη εκφραστικότητα, με αποτέλεσμα το κοινό που κατέκλυσε το Αμφιθέατρο του Μεγάρου Χορού να μην πάψει να χειροκροτεί.
 
Nederlands Dans Theater GODS AND DOGS 3  Joris Jan Bos Medium Nederlands Dans Theater GODS AND DOGS 6  Joris Jan Bos Medium
 
Η χθεσινή παράσταση από την ομάδα Nederlands Dans Theater 2 θα επαναληφθεί απόψε στις 22.00. Επίσης, απόψε και αύριο θα δοθούν παραστάσεις στο Μέγαρο Χορού  – Στούντιο, από την l’ association fragile / christian rizzo, με ώρα ενάρξεως 20.00.
 

 

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech