Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 403

Ο Δήμαρχος προέβαλε την Καλαμάτα και την περιοχή της μέσω της ΝΕΡΙΤ

Προσκεκλημένος της εκπομπής της ΝΕΡΙΤ «Επι_μένουμε Ελλάδα» ήταν σήμερα, λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι, ο Δήμαρχος και μέσω της δημόσιας τηλεόρασης προβλήθηκαν η Καλαμάτα και η περιοχή της, τα μνημεία της και οι ομορφιές της, η θάλασσα και το βουνό του Δήμου μας, τα ποιοτικά αγροδιατροφικά μας προϊόντα.

Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία επί 15 λεπτά περίπου να παρουσιάσει τον τόπο μας, ως φιλοξενούμενος της καθημερινής, ζωντανής εκπομπής «Επι_μένουμε Ελλάδα» της ΝΕΡΙΤ, που προβάλλει τον τουρισμό και στηρίζει την περιφέρεια και τα ελληνικά προϊόντα.

tv 6

Σε διάλογο με τους παρουσιαστές Ρένια Τσιτσιμπίκου και Πέτρο Κουμπλή, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση της Καλαμάτας και της περιοχής της, τονίζοντας πως παλιότερα οι επισκέπτες «πέρναγαν απλά από την Καλαμάτα, τώρα έρχονται για την Καλαμάτα». Η περιοχή μας έχει βελτιωμένη προσβασιμότητα μέσω του αυτοκινητοδρόμου, κάτι που την κατέστησε σχεδόν «προάστιο της Αθήνας», ανέφερε ο Δήμαρχος.

tv 7

Η πόλη έχει πολλές ομορφιές, όπως για παράδειγμα ένα παραλιακό μέτωπο 10 χιλιομέτρων και πεντακάθαρα νερά για κολύμβηση, αλλά διαθέτει και σύγχρονες υποδομές για τον τουρισμό, όπως η μαρίνα, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν άνετα την πόλη χάρις σε έναν πεζόδρομο από την Παραλία μέχρι το κέντρο.

tv 3

ΚΑΙΡΙΑ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Η επισκεψιμότητα στην πόλη και την περιοχή μας έχει αυξηθεί εξαιτίας του αυτοκινητοδρόμου και των διεθνών συνδέσεων μέσω του αεροδρομίου «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», κάτι στο οποίο συνέβαλαν η Costa Navarinoκαι η Aegean. Χάρις στη λειτουργία υδατοδρομίου, θα υπάρξουν συνδέσεις της Καλαμάτας με τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου στο άμεσο μέλλον, επεσήμανε ο Δήμαρχος.

Η Καλαμάτα αποτελεί πλέον την «αιχμή του δόρατος» για την τουριστική ανάπτυξη, τόνισε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας πως εκτός από φυσικές ομορφιές προσφέρει και σημαντικές εκδηλώσεις όλο το χρόνο. Πιο γνωστή από όλες είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, που διαθέτει εθνική διάσταση και στη διοργάνωση του οποίου θα πρέπει να συμβάλλει η Κυβέρνηση. Ο Δήμαρχος προσέθεσε ότι «το Μέγαρο Χορού είναι άλλος ένας λόγος που πρέπει να στηριχθεί το Φεστιβάλ Χορού».

tv

Στην εκπομπή έγινε, επίσης, λόγος για την πρώτη Λευκή Νύχτα που διοργανώθηκε πέρυσι με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η Λευκή Νύχτα θα διεξαχθεί και φέτος, το Σάββατο 30 Αυγούστου προς την Κυριακή 31 του μήνα.

tv 1

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην απήχηση που είχε η Λευκή Νύχτα σ’ όλη τη νότια Πελοπόννησο και τόνισε πως και φέτος υπάρχει η επιδίωξη για πολύ χαμηλές τιμές με πολλές εκδηλώσεις.

tv 8

Ο Π. Νίκας προσέφερε στους παρουσιαστές ένα μεγάλο καλάθι όπου υπήρχε πλήθος ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων της περιοχής μας, ενώ προβλήθηκαν πλάνα – πολλά από αυτά περιελάμβαναν οπτικοακουστικό υλικό του Δήμου μας – σχεδόν από κάθε περιοχή του Δήμου Καλαμάτας.

Στην ιστοσελίδα: http://webtv.nerit.gr/category/katigories/psixagogia/epimenoume-ellada/, θα αναρτηθεί αυτοτελές το σημερινό επεισόδιο.

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech