Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκπρόσωποι της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά στο Δημαρχείο

Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν σήμερα ο Θεόδωρος Τζαλαλής, Πρόεδρος και ο Χρήστος Κάργας, Αντιπρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, οι οποίοι συναντήθηκαν με το Δήμαρχο. Οι εκπρόσωποι της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, που αποτελείται από 16 συλλόγους, ενημέρωσαν το Δήμαρχο σχετικά με τη διενέργεια του Θερινού Σχολείου στην Καλαμάτα, στο οποίο μετέσχον 39 νέοι της ομογένειας, που διδάχθηκαν στοιχεία της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Το Θερινό Σχολείο διοργανώθηκε κατόπιν συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας και του ΤΕΙ Πελοποννήσου (Καλαμάτας), με τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας και άλλων τοπικών φορέων. Το κόστος ανήλθε σε 24.000 ευρώ και το κάλυψε η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, εκτός από μια μικρή συμμετοχή που πλήρωσε καθένας από τους νέους οι οποίοι παρακολούθησαν το Θερινό Σχολείο. Οι κ. Τζαλαλής και Κάργας ανέφεραν στο Δήμαρχο ότι οι νέοι ομογενείς παρακολουθούν κάθε φορά με ενθουσιασμό το Θερινό Σχολείο και εκφράζουν μεγάλη ικανοποίηση για τη συμμετοχή τους και όσα αποκομίζουν.
 
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ
 
Επιπλέον, οι εκπρόσωποι της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά προσέφεραν βοήθεια σε είδος για το Δημοτικό Παντοπωλείο, αξίας 2.000 ευρώ, κάτι για το οποίο ο Δήμαρχος τους ευχαρίστησε θερμά.
Τέλος, ο Π. Νίκας ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά τους για παροχή ενός γραφείου σε δημοτικό χώρο, προς χρήση της Παμμεσσηνιακής για τη θερινή περίοδο.
 
pammesiniaki_amerikis_kanada.JPG
 
 
 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech