Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 403

Μεγάλες και πολλές φωτιές σε Ζερμπίσια, Ασπρόχωμα και Θουρία

Συνεχίζεται η συνδρομή του Δήμου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, με μία μεγάλη υδροφόρα, για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στα Ζερμπίσια, η οποία πλέον έχει τεθεί υπό έλεγχο. Σημειώνεται ότι, κινδύνευσε σοβαρά το Μαυρομάτι Ιθώμης και η αρχαία Μεσσήνη, ενώ δόθηκε εντολή για την εκκένωση τεσσάρων  συνολικά οικισμών (Μαυρομάτι, Δανιλέικα, Κροντήρες και Γκολέμι). Στην περιοχή, όπου έπνεαν δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνοντας το έργο κατάσβεσης, επιχειρούσαν 10 εναέρια μέσα, 64 πυροσβέστες, 28 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές και κάτοικοι. 
 
fwtia- 1
 
Ο καπνός από την πυρκαγιά έφθασε μέχρι και την παραλία της Καλαμάτας και τις βραδινές ώρες, από πολλά σημεία της πόλης, φαίνονταν και οι φλόγες. Χαρακτηριστικό είναι ότι η φωτιά «έγλειψε» κυριολεκτικά την Ιερά Μονή Βουλκάνου, η οποία τελικά βγήκε αλώβητη από την πύρινη λαίλαπα.
 
fwtia- 3
 
Φωτιές και στο Δήμο Καλαμάτας
 
Επίσης, χθες Δευτέρα 25 Αυγούστου, τρία πυροσβεστικά του Δήμου και μία υδροφόρα κατέσβησαν επτά διαδοχικές εστίες πυρκαγιών στις περιοχές Ασπροχώματος και Θουρίας. Η επιφυλακή κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 
 
fwtia-.jpgfwtia-_1.jpgfwtia-_2.jpgfwtia-_3.jpg
 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech