Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ο Υπουργός Υποδομών για την Τσακώνα και τον περιμετρικό Καλαμάτας

Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 27 Αυγούστου, το σημείο ανεγέρσεως της τοξωτής γέφυρας στην Τσακώνα, τα έργα για την κατασκευή της οποίας βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Σύμφωνα με τον Υπουργό, η γέφυρα αυτή αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του 2014, ενώ στις αρχές της επόμενης χρονιάς εκτιμάται πως θα παραδοθεί ο περιμετρικός της Καλαμάτας, που αποτελεί την απόληξη του αυτοκινητοδρόμου.
 
tsakona 3 tsakona 1
 
 
Η γέφυρα της Τσακώνας, μήκους 390 μέτρων, είναι το τελευταίο έργο που απομένει για την ολοκλήρωση του τμήματος Παραδείσια - Τσακώνα του άξονα Τρίπολης - Καλαμάτας (κατασκευάζεται από το Δημόσιο και θα παραδοθεί στην κοινοπραξία «Μορέας»). Πρόκειται για το πλέον σύνθετο τεχνικό έργο στην Ελλάδα μετά τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, ενώ η κατασκευή της κατέστη εφικτή αφότου οι επιστήμονες βρήκαν σταθερό σημείο ώστε να «πατήσει» το μεσόβαθρο της γέφυρας. Αυτή την περίοδο ανεγείρεται το τόξο της γέφυρας, για την κατασκευή του οποίου συναρμόζονται τεράστιοι σπόνδυλοι. Υπενθυμίζεται πως το οδικό τμήμα Παραδεισίων – Τσακώνας κατέρρευσε το Φεβρουάριο του 2003 και τα έργα για την αποκατάστασή του άρχισαν το Σεπτέμβριο του 2006. Η κυκλοφορία στο σημείο ανεγέρσεως της γέφυρας διεξάγεται μέσω παράκαμψης. Για την κατάρρευση του δρόμου δεν έχουν αναζητηθεί ευθύνες, παρά τις κατά καιρούς διακηρύξεις.
 
gefira-tsakwnas
Απεικόνιση της γέφυρας όπως θα δείχνει ολοκληρωμένη
 
Όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός, συμπληρώθηκαν από την αναφορά του στην προκήρυξη κατασκευής του οδικού τμήματος Καλού Νερού – Τσακώνας, η οποία θα εκδοθεί περί τα τέλη του έτους. Αν, όμως, διατεθούν χρήματα από το ΠΕΠ Πελοποννήσου, είναι βέβαιο πως αυτά θα λείψουν από αναγκαία έργα στην Περιφέρειά μας.
 
gefira-tsakwnas.jpgtsakona.JPGtsakona_1.JPGtsakona_2.JPGtsakona_3.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech