Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 403

Ομοφωνία για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Συνεδρίασε χθες, Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, στις 20.00 και έλαβε αποφάσεις επί 25 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και ενός εκτός αυτής. Οι κυριότερες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αφορούν στα εξής:
 
1.ΟΜΟΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ
 
Για τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στη διαδικασία «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης / 2021», εγκρίθηκε σχεδόν ομόφωνα η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας, της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμάτας «Φάρις» και του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας «Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή». Ο Δήμαρχος εξέφρασε τη χαρά του διότι η πόλη φαίνεται ότι συντάσσεται για την επίτευξη αυτού του μεγάλου στόχου, καθώς υπάρχει γενική κινητοποίηση των πολιτιστικών, οικονομικών και κοινωνικών δυνάμεων της Καλαμάτας. Εάν ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια και επιλεγεί η Καλαμάτα ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης / 2021, αυτό θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για ολόκληρη τη νότια Πελοπόννησο, περιλαμβανομένης της Τρίπολης και της Σπάρτης.
 
2.ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 
Ορίσθηκε Ειδικός Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου ο δημοτικός υπάλληλος Χρήστος Αλεξανδρόπουλος, με αναπληρώτριά του τη δημοτική υπάλληλο Όλγα Παναγιωτοπούλου.
 
3.ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΛΩΝ ∆.Σ. ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ∆ΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ∆ΙΚΑΙΟΥ ∆ΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο όρισε τα μέλη των ΔΣ των Νομικών Προσώπων ∆ημοσίου και Ιδιωτικού ∆ικαίου του ∆ήμου Καλαμάτας, ενώ εξελέγησαν και οι επικεφαλής, όπως παρακάτω:
 
Α) ΔΕΥΑΚ
Ορίσθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και από αυτά Πρόεδρος εξελέγη ο Ιωάννης Καμβυσίδης και Αντιπρόεδρος ο Ηλίας Κουτίβας.
 
Β) Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καλαμάτας «Φάρις»
Ορίσθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και από αυτά Πρόεδρος εξελέγη ο Αθανάσιος Ηλιόπουλος και Αντιπρόεδρος η  Αναστασία Μπελογιάννη.
Ο έως τώρα Πρόεδρος της «Φάρις» Νικόλαος Μπασακίδης θα χειρίζεται τα θέματα της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.
 
Γ) Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας
Ορίσθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και από αυτά Πρόεδρος εξελέγη ο Χαράλαμπος Βγενής και Αντιπρόεδρος η Παναγιώτα Ντίντα.
 
Δ) Φορέας Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού Δήμου Καλαμάτας
Ορίσθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου από αυτά Πρόεδρος εξελέγη ο Νικόλαος Μπασακίδης και Αντιπρόεδρος ο Ιωάννης Μπάκας.
 
Ε) Κτηματική Καλαμάτας Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία «Διοκλής Α.Ε.»
Ορίσθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και από αυτά Πρόεδρος εξελέγη ο Παύλος Μπουζιάνης και Αντιπρόεδρος ο Δημήτριος Δημόπουλος.
 
Στ) Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας
Ορίσθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και από αυτά Πρόεδρος εξελέγη ο Δημήτριος Πολίτης και Αντιπρόεδρος η Χρυσή Λιάππα.
 
Ζ) Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας - Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή
Ορίσθηκε εκπρόσωπος του Δήμου ο Παναγιώτης Καρατζέας (Πρόεδρος ως εκ του αξιώματός του είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος).
 
Η) Σχολική Επιτροπή Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Ορίσθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και από αυτά Πρόεδρος εξελέγη η Χρυσή Λιάππα και Αντιπρόεδρος ο Σαράντος Μαρινάκης.
 
Θ) Σχολική Επιτροπή Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Ορίσθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και από αυτά Πρόεδρος εξελέγη ο Ηλίας Γυφτέας και Αντιπρόεδρος ο Γεώργιος Φάββας.
 
Ακόμη, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι θα ορισθούν από τον ίδιο για το ΔΣ της Βιομηχανικά Σφαγεία - Αγορά Καλαμάτας Ανώνυμη Εταιρεία (Βι.Σφ.Α.Κα. Α.Ε.) ο Ιωάννης Αδαμόπουλος για τη θέση του Προέδρου και ο Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος για τη θέση του Αντιπροέδρου.
 
 
4.ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ 
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο εξέλεξε ως αντιπροσώπους του ∆ήµου Καλαµάτας στο Σύνδεσµο Ύδρευσης εννέα δημοτικούς συμβούλους από την πλευρά της πλειοψηφίας και έναν από την πλευρά της μειοψηφίας. Θα προταθούν για τη θέση του Προέδρου ο Γεώργιος Καρβέλης και για εκείνην του Αντιπροέδρου ο Σωτήριος Μιχαλόπουλος.
 
5.ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΛΩΝ ∆ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο όρισε Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας το Δημήτριο Πολίτη, ενώ μέλη θα είναι δύο εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων.
 
 
6.ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΛΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στον ορισµό µελών στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, που είναι ο Ανδρέας Καραγιάννης (θα είναι και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου) και ο Εμμανουήλ – Λεονάρδος Μάκαρης.
 
 
7.ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ
 
Για το υπόλοιπο του έτους 2014, ορίσθηκαν μέλη της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και Αμφισβητήσεων Δήμου Καλαμάτας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γεώργιος Φάββας και Ευστάθιος Σταματόπουλος και ο φορολογούμενος δημότης Αργύριος Κουδούνης.
 
8.ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ
 
Εγκρίθηκε η τροποποίηση – συμπλήρωση της απόφασης για τα περίπτερα. Ο περιβάλλων χώρος κατά μέγιστο θα είναι 10 τετρ. μέτρα. Για το μέρος μέχρι 6,5 τετρ. μέτρα, όποιος εκμεταλλεύεται περίπτερο θα καταβάλλει στο Δήμο ετησίως τέλος κατάληψης κοινοχρήστου χώρου 10 ευρώ ανά τετρ. μέτρο, ενώ για το χώρο πάνω από 6,5 τετρ. μέτρα και μέχρι 10 τετρ. μέτρα, το τέλος θα είναι 40 ευρώ ανά τετρ. μέτρο.
 
periptero
 
9.ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗΣ
 
Εγκρίθηκε η τροποποίηση των προηγούμενων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και η πρόσληψη δύο νοσηλευτών/τριών κατηγορίας ΠΕ/ΤΕ, με αλλαγή του καθεστώτος εργασιακής σχέσης, από σύμβαση μίσθωσης έργου σε σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, διάρκειας ενός έτους με δυνατότητα ανανέωσης έως τη λήξη του προγράμματος. Οι νοσηλευτές/τριες θα εργασθούν για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο «Πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων και προαγωγής της υγείας των πολιτών με αξιοποίηση των εφαρμογών τηλεϊατρικής».
 
tileiatriki
 
10. ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ
 
Εγκρίθηκε η πρόσληψη ενός ατόμου, ειδικότητας νοσηλευτή/τριας κατηγορίας ΔΕ, με σύμβαση εργασίας δίμηνης διάρκειας, για τις ανάγκες λειτουργίας του Δημοτικού Ιατρείου.
 
iatreio
 
11. ΙΑΤΡΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗΣ
 
Εγκρίθηκε η ανάκληση παραχώρησης ιατρικού αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του Δήμου στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Καλαμάτας «Φάρις», προκειμένου αυτό να χρησιμοποιηθεί για το πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων και προαγωγής της υγείας των πολιτών με αξιοποίηση των εφαρμογών τηλεϊατρικής, ώστε να μετακινείται το προσωπικό.
 
12. ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 
Το θέμα ήλθε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αίτημα παρατάξεων της μειοψηφίας, εκπρόσωποι των οποίων στις αγορεύσεις τους αναφέρθηκαν κυρίως στη στενότητα του χώρου. 
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην καταλληλότητα του χώρου, που θα λειτουργήσει και ως αίθουσα τελετών, στη δημιουργία μιας υπερσύγχρονης αίθουσας που θα έχει όλες τις δυνατότητες τις οποίες παρέχει η τεχνολογία, στις δυνατότητες εξυπηρέτησης και άνετης συμμετοχής των συμβούλων, αφού ολόκληρος σχεδόν ο όροφος θα διατεθεί για τις ανάγκες του Δημοτικού Συμβουλίου και στο ενδεχόμενο ηλεκτρονικής μετάδοσης των συνεδριάσεων του Σώματος.
 
aithousa
 
Τόνισε, επίσης, πως όποτε υπάρχει ανάγκη εξαιτίας μεγάλου ενδιαφέροντος για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, μπορεί με απόφαση του Σώματος να γίνεται η συνεδρίαση σε άλλον χώρο. Επιπλέον, στο νέο Δημαρχείο διαμορφώνεται αίθουσα συνεδριάσεων με πολλές θέσεις για ακροατές, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί εάν απαιτηθεί.
Ζήτησε, δε, από τους δημοτικούς συμβούλους να εξετάσουν αντίστοιχες αίθουσες Δημοτικών Συμβουλίων, για να διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχει διαφορά από την αίθουσα που διαμορφώνεται στο παραδοσιακό κτήριο του Δημαρχείου.
Εξυπακούεται ότι ισχύει η απόφαση για συνεδριάσεις του Σώματος στην αίθουσα που διαμορφώνεται.
 
13.ΤΟ ΕΚΑΒ ΘΑ ΕΔΡΕΥΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
 
Εγκρίθηκε η παραχώρηση χώρου για χρήση από τον Τομέα ΕΚΑΒ Καλαμάτας. Πρόκειται για την παραχώρηση του οικίσκου 27Α που βρίσκεται στο Ανατολικό Εμπορικό Κέντρο, για 20 χρόνια, ενώ εγκρίθηκαν και οι όροι της σχετικής σύμβασης χρησιδανείου, στην οποία θα περιλαμβάνεται και η συνδρομή του Δήμου προς το ΕΚΑΒ, με οποιαδήποτε δυνατότητα έχει, σε τεχνικά και ζητήματα υποστήριξης.
 
ekav
 
14. ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (MOBILITY WEEK)
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου στη διοργάνωση της ευρωπαϊκής εκστρατείας Mobility Week, στην Καλαμάτα και τη διάθεση πίστωσης για την κάλυψη μέρους των εξόδων αυτής. Ο στόχος της εκστρατείας, η οποία διαρκεί κάθε χρόνο από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου, είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών, ώστε να θεσπίσουν και να προωθήσουν αειφόρα μέτρα μετακίνησης και να καλέσουν τους πολίτες τους να δοκιμάσουν εναλλακτικές λύσεις στη χρήση του αυτοκινήτου. Η εναρκτήρια εκδήλωση στην Καλαμάτα θα γίνει απόψε, Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου, στις 20.30, στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου.
 
mobility
 
15. ΑΓΟΡΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΛΑΔΑ
 
Εγκρίθηκαν η διοργάνωση αγοράς αγροτικών προϊόντων Ταϋγέτου στην Τοπική Κοινότητα Λαδά, καθώς και η διάθεση πίστωσης για την κάλυψη εξόδων της διοργάνωσης, σύμφωνα με την πρόταση της Τοπικής Κοινότητας. Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, στην κεντρική πλατεία του Λαδά και ώρα 10 το πρωί θα διοργανωθεί αγορά αγροτικών προϊόντων και παραδοσιακό γλέντι από την Τοπική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Λαδαίων.
 
 
 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech