Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 403

Παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του Κοιμητηρίου Καλαμάτας

Στο προσεχές διάστημα θα διενεργηθούν παρεμβάσεις από το Δήμο Καλαμάτας για την αναβάθμιση του κεντρικού Κοιμητηρίου. Συγκεκριμένα, σχετικά με την κατασκευή στοιχείων περιορισμού της θέασης στο βόρειο τοίχο του Κοιμητηρίου, δόθηκε έγκριση από την αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία. Η μελέτη ολοκληρώνεται άμεσα με τις αναγκαίες προσαρμογές και προχωρεί η διαδικασία δημοπράτησης.

Επίσης, ο Δήμος θα παρέμβει για την τσιμεντόστρωση βορείως του Ιερού Ναού του Κοιμητηρίου, αλλά και για τη διαμόρφωση της κυκλικής πλατείας όπου σήμερα τελείται η Ακολουθία της Αναστάσεως, σε υπαίθριο μουσείο αξιόλογων σπαραγμάτων, αναθηματικών στηλών και άλλων αντικειμένων μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας, τα οποία υπέστησαν καθαρισμό με την οικονομική συμμετοχή του Δήμου. Η μελέτη έχει εκπονηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και απομένει μια αναγκαία προσαρμογή της διακήρυξης, λόγω ισχύος νέου νόμου. Θα ακολουθήσει σχετικός διαγωνισμός.

 

 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΤΑΦΗΣ

Όσον αφορά στους οικογενειακούς τάφους, όπου δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που νομιμοποιούν τη διαρκή χρήση του χώρου, αυτός θα δοθεί σε κοινή χρήση.

Επίσης, όπου υπάρχει υπέρβαση στο χρόνο ταφής, η εκταφή θα πραγματοποιηθεί από την Υπηρεσία του Κοιμητηρίου.

koim_4.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech