Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 403

Παράταση προθεσμίας για αιτήσεις ρύθμισης οφειλών προς Δήμους, ΔΕΥΑΚ κ.ά.

Παράταση στην προθεσμία υποβολής αίτησης για τη ρύθμιση οφειλών προς Δήμους, ΔΕΥΑΚ και άλλα δημοτικά Νομικά Πρόσωπα, χορηγείται με σχέδιο νόμου που ψηφίσθηκε στη Βουλή, με τίτλο «Έλεγχος των οικονοµικών των πολιτικών κοµµάτων και των αιρετών αντιπροσώπων Βουλής και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλες διατάξεις» και οδεύει προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Επίσης, προβλέπεται ότι χρηµατικές αξιώσεις των Οργανισµών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφορούν σε απόδοση φόρων, τελών, δικαιωµάτων και εισφορών βεβαιώνονται εντός εικοσαετίας χωρίς προσαυξήσεις.

Σύμφωνα με τις ψηφισθείσες διατάξεις του σχεδίου νόμου, όπως αυτές περιλαμβάνονται στα επίσηµα Πρακτικά της Θ΄, 16 Οκτωβρίου 2014, Συνεδρίασης του Τµήµατος Διακοπής των Εργασιών της Βουλής, προβλέπονται τα ακόλουθα:

ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΥΤΩΝ

Στο άρθρο 24, παρ. 3 αναφέρονται τα εξής:

 «Η παρ. 3 του άρθρου 51 του ν. 4257/2014 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Η αίτηση του οφειλέτη για υπαγωγή στη ρύθµιση υποβάλλεται στον οικείο δήµο ή το νοµικό πρόσωπο δηµοσίου δικαίου αυτού το αργότερο έως τις 30.11.2014.

Επί των αιτήσεων αποφαίνονται, για µεν τις οφειλές προς το δήµο η οικεία οικονοµική επιτροπή, για δε τις οφειλές προς το νοµικό πρόσωπο δηµοσίου δικαίου το οικείο διοικητικό συµβούλιο, µετά από σχετική εισήγηση του προϊσταµένου της οικείας οικονοµικής υπηρεσίας, σε αµφότερες των ανωτέρω περιπτώσεων». Σημειώνεται ότι πριν την τροποποίηση, υποβολή αιτήσεως γινόταν δεκτή έως τις 14 Αυγούστου.

ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΕ Δ.Ε.Υ.Α.

Επίσης, αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών προς τις Δ.Ε.Υ.Α. γίνονται δεκτές μέχρι τις 14 Νοεμβρίου, όπως προβλέπει το ψηφισθέν σχέδιο νόμου στο άρθρο 25:

«1. Οφειλές προς τις Δηµοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.), οι οποίες έχουν καταστεί ληξιπρόθεσµες έως τις 30.9.2014, δύνανται να ρυθµίζονται, κατόπιν έκδοσης σχετικής απόφασης του οικείου διοικητικού συµβουλίου, µε την οποία καθορίζεται ο αριθµός των δόσεων ανάλογα µε το ποσό της οφειλής, τα ποσοστά απαλλαγής από τις προβλεπόµενες προσαυξήσεις εκπρόθεσµης καταβολής, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτοµέρεια η οποία δεν ρυθµίζεται στο παρόν άρθρο.

2. Τα προβλεπόµενα, στην απόφαση της προηγούµενης παραγράφου, ποσοστά απαλλαγής τελούν απαραιτήτους σε αντιστρόφως ανάλογη σχέση µε τον αριθµό των δόσεων. Στην περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης της οφειλής παρέχεται υποχρεωτικά απαλλαγή κατά εκατό τοις εκατό (100%) από τις προβλεπόµενες προσαυξήσεις εκπρόθεσµης καταβολής.

3. Ο αριθµός των δόσεων της ρύθµισης δεν µπορεί να είναι µεγαλύτερος από σαράντα (40) ενώ η κάθε δόση δεν µπορεί να είναι µικρότερη από σαράντα (40) ευρώ.

4. Η αίτηση του οφειλέτη για υπαγωγή στη ρύθµιση υποβάλλεται στη Δηµοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης το αργότερο έως τις 14.11.2014. Για την υπαγωγή στη ρύθµιση το αίτηµα εξετάζεται από τον Γενικό Διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α., κατόπιν σχετικής εισήγησης του προϊσταµένου της οικείας οικονοµικής υπηρεσίας.

5. Η ισχύς του παρόντος άρθρου αρχίζει από την ψήφισή του».

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ

Το άρθρο 32 του ψηφισθέντος σχεδίου νόμου προβλέπει τα εξής:

«Χρηµατικές αξιώσεις των οργανισµών τοπικής αυτοδιοίκησης που αφορούν σε απόδοση φόρων, τελών, δικαιωµάτων και εισφορών και προκύπτουν εξαιτίας µη υποβολής από τους υπόχρεους των αναγκαίων στοιχείων για τη βεβαίωσή τους ή υποβολής ανακριβών ή ελλιπών στοιχείων ή λανθασµένα βεβαιωµένων οφειλών, βεβαιώνονται σε βάρος των υπόχρεων εντός εικοσαετίας από τη λήξη του οικονοµικού έτους που δηµιουργήθηκε η σχετική υποχρέωση προς καταβολή τους, χωρίς την επιβολή προσαυξήσεων».

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech