Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ο Πρόεδρος του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης, στο Δημαρχείο

Στις 11.00 το πρωί του Σαββάτου 25 Οκτωβρίου, ο Σταύρος Θεοδωράκης, Πρόεδρος του «Ποταμιού», επισκέφθηκε το Δημαρχείο και συναντήθηκε με το Δήμαρχο, παρουσία αιρετών του Δήμου Καλαμάτας.

Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε τιμητική για το Δήμο Καλαμάτας την επίσκεψη του Προέδρου του «Ποταμιού» και προσέθεσε τα εξής, μεταξύ άλλων: «Εμείς τον γνωρίζουμε από παλιά, από τις τηλεοπτικές εκπομπές, απ' τις δημοσιογραφικές του επιτυχίες, τον αισθανόμαστε ως φίλο μας και του ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά να έχει μία καλή πορεία και καλή επιτυχία.
Έχομε επίγνωση ότι πάρα πολλοί Έλληνες επενδύουν σ' όλα αυτά τα οποία εκφράζει, συμφωνούν με αυτά τα οποία εκφράζει, τα οποία είναι εξόχως σημαντικά για την πορεία του τόπου μας και για την πατρίδα.
Ως Αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα. Το πρώτο είναι ότι χάνουμε σιγά σιγά τον αυτοδιοικητικό μας χαρακτήρα όχι μόνο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των οικονομικών προβλημάτων, αλλά και γιατί πολλοί από μας μετατρέπονται σε κομματικά στελέχη, σε ιμάντες προώθησης των όποιων κομματικών επιδιώξεων. Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι Αυτοδιοίκηση και αυτό επιζητούν οι πολίτες.
Το δεύτερο είναι ότι αντιμετωπίζουμε σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, αφού η Αυτοδιοίκηση πλήρωσε την οικονομική κρίση στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό και περισσότερο από κάθε θεσμό. Έχουμε μειωμένους πόρους κατά 70% περίπου.
Είμαστε μια πόλη κι ένας Δήμος που μαχόμαστε την κρίση, που αναζητούμε ευκαιρίες μέσα από την κρίση, ένας Δήμος νοικοκυρεμένος, με πλεόνασμα για το 2013, ένας Δήμος που βάζει μεγάλους στόχους. Είμαστε υποψήφια πόλη ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, διακόσια χρόνια μετά την απελευθέρωση αυτής της πόλης, που συγχρόνως ήταν και η έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης».
Ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία «έναν από τους παραδείσους της χώρας» και τόνισε, απευθυνθείς προς το Δήμαρχο: «Είμαστε σύμμαχοι σε δύο απ' αυτά που είπατε:
Πρώτον: το «Ποτάμι», και το λέει υπεύθυνα απ' την πρώτη στιγμή, θέλει να περιορίσει το ρόλο των κομμάτων. Είναι ένα κόμμα που δεν θέλει η Ελλάδα να συνεχίσει να ζη σε ένα κομματικό ζυγό. Σε πολλές στιγμές, και η Αυτοδιοίκηση, οι άνθρωποι που εξυπηρετούν δηλαδή την Αυτοδιοίκηση, κοιτάνε πρώτα το κόμμα τους και μετά το Δήμο. (...) Οι τοπικοί άρχοντες πρέπει να είναι πάνω από τα συμφέροντα των κομμάτων.
Το δεύτερο σημαντικό είναι ότι πρέπει στη χώρα να περάσουμε σε μια τοπική ανάπτυξη κι αυτή η τοπική ανάπτυξη δεν περνάει αν δεν ενισχυθούν οι Δήμοι, πρωτίστως οι Δήμοι, περισσότερο κι από τις Περιφέρειες. Θα πρέπει, βέβαια, να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα φαινόμενα κακοδιοίκησης που υπήρχαν στο παρελθόν. Πολλά απ' αυτά τα συναντάμε και τώρα μπροστά μας, με την αλλαγή των Δημάρχων. Με ελέγχους, με αυστηρότητα, να αποφασίσουμε να ενισχύσουμε τους Δήμους, γιατί αν οι Δήμοι δεν είναι μικρές πολιτείες, αυτόνομες οικονομικά, δε θα μπορέσει ποτέ η χώρα να ορθοποδήσει».

episkepsi_theodoraki.JPGepiskepsi_theodoraki_1.JPGepiskepsi_theodoraki_2.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech