Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 403

Ευχαριστίες προς το Δήμαρχο από τη ΛΗ΄ ΕΠΚΑ

Ευχαριστήρια επιστολή εστάλη από τη ΛΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων προς το Δήμαρχο, για την υποστήριξή του στην υλοποίηση της περιοδικής έκθεσης «Μυθικοί Χοροί της Μεσσηνίας». Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: «Ευχαριστούμε θερμότατα τον Δήμο Καλαμάτας για την υποστήριξή του στην υλοποίηση της περιοδικής έκθεσης «Μυθικοί Χοροί της Μεσσηνίας» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας (Ιούνιος- Σεπτέμβριος 2014).

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο σας».

Υπενθυμίζεται ότι η περιοδική έκθεση με τίτλο «Μυθικοί Χοροί της Μεσσηνίας», η οποία είχε διάρκεια από 20 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2014, παρουσίαζε αρχαία τεκμήρια και μαρτυρίες από τη Μεσσηνία που συνδέονται με τη μουσική και το χορό, σε άμεση συνομιλία με τη σύγχρονη χορευτική δημιουργία.

Η περιοδική έκθεση περιελάμβανε 25 αρχαία αντικείμενα από τις μόνιμες εκθέσεις των μουσείων της Μεσσηνίας, αλλά και υλικό από τις ανασκαφές της Αρχαίας Μεσσήνης και του Ανακτόρου του Νέστορος, που εκτέθηκαν για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, ενώ στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε ένα σύντομο χορευτικό δρώμενο από τη Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας, με μουσική συνοδεία από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Επίσης, το Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας άνοιξε το αρχείο του και έδωσε τη δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει σημαντικές στιγμές των δραστηριοτήτων του, μέσα από βιντεοπροβολές και φωτογραφικό υλικό.

muth-xor-messinias.jpgmuth-xor-messinias_1.jpgmythikoi_xoroi_messinias_1.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech