Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 403

Η ομάδα Venezuela y Danza στην Καλαμάτα

Πολύς κόσμος βρέθηκε το Σάββατο το βράδυ, 1 Νοεμβρίου, στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας για να απολαύσει παραδοσιακούς χορούς από τη Βενεζουέλα και την Ελλάδα.

vyd

Πρωταγωνιστές… τα μέλη της ομάδα Venezuela y Danza, που προωθεί εδώ και 10 χρόνια την κουλτούρα και την εξέλιξη των παραδοσιακών χορών της Βενεζουέλας και έχει εκπροσωπήσει τη χώρα της σε πολλά διεθνή Φεστιβάλ. Η ομάδα ξεσήκωσε το κοινό με τις φαντασμαγορικές χορογραφίες, τα υπέροχα κοστούμια και τη δυναμική και ρυθμική κίνησή της. Οι χορευτές, ακούραστοι, άλλαζαν την εμφάνισή τους με εντυπωσιακή ταχύτητα, προσέφεραν στο κοινό μεγάλη συγκίνηση και εισέπραξαν πολύ δυνατό χειροκρότημα.

vyd 1

Ευχάριστη έκπληξη ήταν και η συμμετοχή χορευτικής ομάδας του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας, που εντυπωσίασε με χορούς από την Ελλάδα και τη Μεσσηνία, τους οποίους απέδωσε με χάρη και λεβεντιά. Το φινάλε της εκδήλωσης δε μπορούσε παρά να γίνει με τον περίφημο «Καλαματιανό».

vyd 6

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, το Δήμο Καλαμάτας και τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και περιλαμβανόταν στο πλαίσιο της 2ης Ετήσιας Πολιτιστικής Εκδήλωσης «Η Βενεζουέλα στην Ελλάδα». Μετά την Καλαμάτα, που ήταν μία από τις πρώτες πόλεις που παρουσίασε το πρόγραμμά της, θα επισκεφθεί πολλές πόλεις της Ελλάδος.

Αξίζει να σημειωθεί η έντονη παρουσία στο κοινό των Μεσσηνίων που έζησαν στη Βενεζουέλα αλλά και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, γεγονός που δείχνει τους ισχυρούς δεσμούς της περιοχής μας με αυτές τις πανέμορφες χώρες με την πλούσια παράδοση.

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech