Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 403

Αδιέξοδο με τα σκουπίδια – ήρθαν τα πρόστιμα

Το αδιέξοδο με τα σκουπίδια πιστοποιήθηκε σε χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ, με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου αυτού Νάντιας Γιαννακοπούλου, του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Δημήτρη Καλογερόπουλου και των Δημάρχων της Μεσσηνίας, ενώ ακολούθησε σύσκεψη με τους Δημάρχους της Κορινθίας.

Η κατεύθυνση που δόθηκε από το Υπουργείο είναι κατεπειγόντως να κλείσουν οι ανοιχτές χωματερές και να ξεκινήσει η διαδικασία προσωρινής διαχείρισης (όπως γίνεται στην Καλαμάτα), μήπως και γλυτώσουν οι Δήμοι και η χώρα από τα βαρύτατα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Στο νομό μας λειτουργούν πολλές ανοιχτές χωματερές (εκτός του Δήμου Καλαμάτας) και η διαδικασία αποκατάστασής τους έχει καθυστερήσει ανεπίτρεπτα.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους σήμερα, εξέφρασε τη λύπη του διότι για 4 χρόνια δεν εισακούσθηκαν οι εκκλήσεις των Δήμων για προσωρινή διαχείριση, με αποτέλεσμα το σημερινό αδιέξοδο. Επίσης, τόνισε ότι τα πρόστιμα πρέπει να καταβληθούν από την Περιφέρεια και το Κράτος, διότι αυτοί είχαν την ευθύνη και της στρατηγικής (Κράτος) και της προσωρινής διαχείρισης (Περιφέρεια).

Ο Π. Ε. Νίκας δήλωσε, στο Υπουργείο και προς τα ΜΜΕ, πως ο Δήμος Καλαμάτας θα συνδράμει σε επίπεδο τεχνογνωσίας τους Δήμους που θα το θελήσουν, ώστε να προχωρήσουν ταχύτατα στην προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων.

ypeka.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech