Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 403

Μνημόνιο ενεργειών σε περίπτωση εκτάκτων αναγκών από πλημμύρες

Επικαιροποίησε ο Δήμος Καλαμάτας, διά του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας που διαθέτει, ένα μνημόνιο ενεργειών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, που προέρχονται από πλημμύρες. Το εγχειρίδιο αυτό θα διανεμηθεί σε όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου που εμπλέκονται με το ζήτημα, στους Προέδρους των Κοινοτήτων, στην Ελληνική Αστυνομία, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το φυλλάδιο περιέχει οδηγίες για τις ενέργειες κάθε Υπηρεσίας σε περίπτωση ανάγκης. Περιλαμβάνει, ακόμη, χρήσιμα τηλέφωνα, πίνακες με χειριστές μηχανημάτων και τα τηλέφωνά τους, καθώς και με ιδιώτες που διαθέτουν μηχανήματα έργων. Αναφέρονται ακόμη τα κλιμάκια επέμβασης των Υπηρεσιών του Δήμου με τα τηλέφωνα των μελών καθενός και την αποστολή τους. Τέλος, παρατίθενται κατάλογοι των εθελοντικών οργανώσεων και οδηγίες αυτοπροστασίας.

ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Δεδομένων των προγνώσεων για επιδείνωση του καιρού από απόψε, Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, μέχρι την Κυριακή, ο Δήμος Καλαμάτας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, στο πλαίσιο της οποίας ένα όχημα στο οποίο θα επιβαίνει μηχανικός, θα βρίσκεται σε επιφυλακή για να πραγματοποιηθεί έλεγχος ζημιών που πιθανόν θα προκύψουν.

Παρακαλούνται οι πολίτες να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων, φροντίζοντας να είναι καθαρή από φύλλα κ.λπ. η σχάρα του φρεατίου παροχέτευσης των ομβρίων μπροστά από το σπίτι, το κατάστημα, την επιχείρησή τους. Θα πρέπει, επίσης, να φροντίσουν για την αυτοπροστασία τους την ώρα της βροχής και να ειδοποιούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε περίπτωση ανάγκης.

mnimonio-p-p.pngrain.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech