Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 403

Χιλιάδες κόσμου στη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου της Καλαμάτας!

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας, ποικίλες και πολλές, στην πόλη και τα διαμερίσματα, ξεκίνησαν με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου, το βράδυ της Παρασκευής 12 Δεκεμβρίου, στις 20.00. Χιλιάδες Καλαματιανών και επισκεπτών χάρηκαν την τελετή, που διανθίστηκε με μουσικές και τραγούδια, πριν ανάψουν τα λαμπιόνια του δένδρου και μετά.

plateia 4

Το Χριστουγεννιάτικο δένδρο είναι καινούργιο, σε σχέδιο του Διευθυντή του Εικαστικού Εργαστηρίου της Κ.Ε. «Φάρις» Παναγιώτη Λαμπρινίδη και κατασκευάσθηκε από υπαλλήλους του Δήμου.

plateia 14

Το φωταγώγησαν ο Παναγιώτης Ε. Νίκας, Δήμαρχος Καλαμάτας και ο Παναγιώτης Ε. Νίκας ο νεότερος, εγγονός του Δημάρχου, πατώντας το κουμπί μόλις τα αγόρια και τα κορίτσια της Παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας ολοκλήρωσαν την αντίστροφη μέτρηση. Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί και ιδιαίτερα τα παιδιά, επιδοκίμασαν το «άναμμα» του δέντρου με ένα επιφώνημα και χειροκροτήματα, ενώ βεγγαλικά φώτιζαν το νυχτερινό ουρανό.

plateia 12

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ: «ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ, ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ»

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε στις χιλιάδες κόσμου που γέμισαν την πλατεία «να αντέξομε στις δύσκολες ώρες, στις δύσκολες μέρες, να είμαστε ενωμένοι», προσθέτοντας την «καλή πρόοδο» για τα παιδιά όλων, καθώς η νέα γενιά είναι η ελπίδα της χώρας μας.

plateia 2

ΤΟ ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ»!

Τη φωταγώγηση του δένδρου κάλυψαν μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, καθώς και η Παιδική Χορωδία και τα Μουσικά Σύνολα Πνευστών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

plateia 19

plateia 23

plateia 22

Ακολούθησε συναυλία με το συγκρότημα “Undercover Valentines”.

plateia 3

Η φετινή εκδήλωση, όμως, περιελάμβανε και μια καινοτομία: για πρώτη φορά παρουσιάσθηκε στο κοινό το τραγούδι «Χριστούγεννα στην Καλαμάτα», σε στίχους και μουσική Νίκου Κουρή και μουσική προσαρμογή για τη Δημοτική Φιλαρμονική του αρχιμουσικού της Κώστα Νικολέα.

plateia 20

Το απέδωσαν οι τραγουδιστές Λεωνίδας Παχτίτης, Ηρώ Κωνσταντοπούλου, Νάντια Μερκούρη και Αντώνης Λυμπερόπουλος, αποσπώντας θερμό χειροκρότημα από το κοινό, που επιβράβευσε με τον τρόπο αυτό όλους τους συντελεστές ενός τραγουδιού που καλεί τον κόσμο να κάνει όμορφα Χριστούγεννα στην Καλαμάτα!

plateia 21

Ο κόσμος που κατέκλυσε την πλατεία είχε την ευκαιρία να απολαύσει κεράσματα, ενώ η πανηγυρική ατμόσφαιρα κυριαρχούσε παντού και όλοι αντάλλασσαν ευχές.

plateia 7

ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ – ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ

Στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου έχουν στηθεί τα παραμυθόσπιτα, τα δεντρόσπιτα, το καρουζέλ και, φυσικά, το καινούργιο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τα δεντρόσπιτα στεγάζουν χειροτέχνες, που θα πωλούν τις δημιουργίες τους κατά τη γιορτινή περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά και παραγωγούς που θα διαθέτουν τοπικά προϊόντα. Στα παραμυθόσπιτα της πλατείας δραστηριοποιούνται πολιτιστικοί σύλλογοι με bazaar και εκδηλώσεις, θα λειτουργήσει μουσική σκηνή και θα διεξαχθούν εργαστήρια για παιδιά.

plateia 16

Σημειώνεται πως για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο Δήμος Καλαμάτας διοργανώνει ποικίλες εκδηλώσεις, το πρόγραμμα των οποίων μπορείτε να δείτε εδώ.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στη σελίδα του Δήμου Καλαμάτας στο facebook.

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech