Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 403

Φωταγωγημένο καράβι, φάτνη, παζλ, λαβύρινθος, ταχυδρομείο ευχών στο λιμάνι Καλαμάτας!

Στο λιμένα Καλαμάτας, για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, δεν υπάρχει μόνο ένα φωταγωγημένο καράβι, αλλά και παζλ και λαβύρινθος και το ταχυδρομείο ευχών του Αϊ – Βασίλη, που λειτουργεί μεταξύ 17.00 και 19.00 και, φυσικά, η φάτνη.

limani- 6

Το καράβι, όπως προστάζουν οι ελληνικές ναυτικές παραδόσεις, φωταγωγήθηκε από το Δήμαρχο το βράδυ του Σαββάτου 13 Δεκεμβρίου 2014, παρουσία πλήθους κόσμου.

limani 19

Ο Π. Νίκας ευχήθηκε να έχει ο λαός μας υπομονή για τις δυσκολίες, τονίζοντας πως «με ενότητα, συνεννόηση και σύμπνοια, αύριο θα είναι όλα καλύτερα». Συνεχάρη, επίσης, το ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων.

LIMANI 1

Αμέσως πριν, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χάρης Βγενής επεσήμανε πως «είναι χώρος ζωντανός το λιμάνι, ιστός της πόλης 12 μήνες το χρόνο», υποσχόμενος πως το Ταμείο σε συνεργασία με το Δήμο, στον οποίο υπάγεται, καθώς και με τους επαγγελματίες της ξηράς και της θάλασσας, το Τελωνείο και το Κεντρικό Λιμεναρχείο, θα κάνουν ό,τι καλύτερο για την ανάπτυξη και ανάδειξη του λιμένα Καλαμάτας. Επιπλέον, ο κ. Βγενής ευχαρίστησε το μέλος του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Άννα Καλογεροπούλου για την ιδέα και προετοιμασία των παζλ και του λαβύρινθου, που ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους, καθώς και την Αθήνα Ξανθάκη, επίσης μέλος του ΔΣ, για την υλοποίηση.

limani 25

Την εκδήλωση φωταγώγησης του καραβιού κάλυψαν μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, η χορωδία «Αρμονία», η Παιδική Χορωδία του Σύγχρονου Μεσσηνιακού Ωδείου, ενώ παρουσιαστής ήταν ο ηθοποιός του ΔΗΠΕΘΕΚ Κωνσταντίνος Πασσάς. Επίσης, παρουσιάσθηκε στο κοινό το τραγούδι «Χριστούγεννα στην Καλαμάτα», σε στίχους και μουσική Νίκου Κουρή και μουσική προσαρμογή για τη Δημοτική Φιλαρμονική του αρχιμουσικού της Κώστα Νικολέα. Το απέδωσαν οι τραγουδιστές Λεωνίδας Παχτίτης, Ηρώ Κωνσταντοπούλου, Νάντια Μερκούρη και Αντώνης Λυμπερόπουλος.

limani 18

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, προσφέρθηκαν κεράσματα στο κοινό από τους καταστηματάρχες της περιοχής του λιμένα.

Επισημαίνεται πως για την εορταστική περίοδο θα λειτουργήσει στην Παραλία και παγοδρόμιο, στο χώρο βορειοανατολικά του ΝΟΚ.

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech