Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα με πολλήν επιτυχία

Πολλές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία από την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου μέχρι την Κυριακή 21 του μήνα, τις οποίες διοργάνωσαν ο Δήμος Καλαμάτας, οι καλλιτεχνικές σχολές της Κοινωφελούς του Επιχείρησης «Φάρις» και συνεργαζόμενοι φορείς.

Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 20.00, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο εγκαινιάσθηκε η έκθεση του Εικαστικού Εργαστηρίου, με τίτλο «Χριστούγεννα – Πρωτούγεννα». Εκτέθηκαν έργα ζωγραφικής, κεραμικής, αγιογραφίας, σχεδίου και κατασκευές, από όλα τα τμήματα των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου της Κ.Ε. «Φάρις».

ekdiloseis eikastiko 4 ekdiloseis eikastiko 1


Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε ένα εικαστικό εργαστήρι δημιουργίας χριστουγεννιάτικης κάρτας. Επίσης, ένα συμβολικό δώρο, ένα κεραμικό που απεικόνιζε ρόδι για το νέο έτος 2015, περίμενε τους μικρούς και μεγάλους φίλους των Σχολών της «Φάρις».
Ο Δήμαρχος παρέστη στην εκδήλωση και, μεταξύ άλλων, τόνισε πως «στην Καλαμάτα, πάρα την κρίση, κρατάμε τον πολιτισμό ψηλά, με μεγάλο στόχο την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021». Ο Π. Νίκας συνεχάρη τους σπουδαστές και τους γονείς τους για την πρόοδο που επιδεικνύουν τα παιδιά, αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Οι μαθήτριες και οι μαθητές τού προσέφεραν ως δώρο ένα κεραμικό ρόδι, σε τρεις διαστάσεις.

ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Το μεσημέρι της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου, στις 12.00, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου συναυλία από νέους μουσικούς της Καλαμάτας, σε επιμέλεια του Δημοτικού Ωδείου.

neoimousikoi  1 neoimousikoi  2

Στις 11.00, προσφέρθηκαν παραδοσιακά μανιάτικα κεράσματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Μάνης, στην πλατεία Μαυρομιχάλη, ενώ εκεί κατέληξε και ο περίπατος της ομάδας «Πάμε Βόλτα».

maniatises  1 pamevolta 2   

Την ίδια ώρα, στον πεζόδρομο Αντωνοπούλου, διεξήχθη εικαστικό εργαστήριο, από το Σύλλογο Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου «Μαρία Κάλλας» & το Κέντρο Ημέρας Παιδιών & Εφήβων με Αυτισμό Ν. Μεσσηνίας.

ekdiloseis antonopoulou 1 ekdiloseis antonopoulou 2


Στα παραμυθόσπιτα της κεντρικής πλατείας – Βασιλέως Γεωργίου, από τις 10.00, πραγματοποιήθηκαν Χριστουγεννιάτικο bazaar από τα Παιδικά Χωριά SOS, συλλογή σκελετών και γυαλιών οράσεως από τους Lions, καθώς και η εκδήλωση «Χριστούγεννα με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων».

kalamatasos  1 proskopoi 1

 

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Η Μικρή Ορχήστρα Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας (διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης, προετοιμασία εγχόρδων Σοφία Ευκλείδου) και η μικρή χορωδία έδωσαν συναυλία, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18.00, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.Επίσης, παρουσιάσθηκε και το παραμύθι μετά μουσικής «Έρχεται το έλκηθρο» με τα Τμήματα Μουσικής Προπαιδείας (διδασκαλία - διεύθυνση Λένας Αγγελέτου).

propaideia  3 propaideia  2 

Στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, μεταξύ 18.00 και 21.30, δόθηκε Χριστουγεννιάτικο show με μουσικοχορευτικό θέαμα από χορευτές, μουσικούς, ηθοποιούς, παρουσιαστές σε συνεργασία με τη Σχολή Fame Dance Academy.

famedanceacademy


Επίσης, χορευτική εκδήλωση από το Σύλλογο Χορού και Γυμναστικής Physical διοργανώθηκε στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου στις 13.00.

physical 1

Στις 12.00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε συναυλία με Σύνολα Πνευστών και με τη συμμετοχή Φίλων του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, στην κεντρική πλατεία / Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας.

pneystakaifiloi  1 pneystakaifiloi  2

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου και ώρα 20.00, στην κεντρική πλατεία / Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας, το σύνολο Jazzsteps του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας (επιμέλεια - διδασκαλία Σύλβιος Σύρρος), παρουσίασε jazz standards από την εποχή του swing και του mainstream.

jazzsteps 3

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech