Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 403

Το βίντεο με τη συνέντευξη του Δημάρχου στον Τάσο Τέλλογλου

Ο Δήμαρχος, στις 20 Νοεμβρίου 2014, έδωσε συνέντευξη στο δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου, για την εκπομπή δημοσιογραφικής έρευνας που ο συντάκτης παρουσιάζει στο Star. Η εκπομπή, με τίτλο «Η βόμβα των σκουπιδιών», προβλήθηκε στο Star λίγο πριν τα μεσάνυκτα της Παρασκευής 19 Δεκεμβρίου 2014 και σ’ αυτήν παρουσιάσθηκαν αποσπάσματα με τα βασικότερα σημεία των απαντήσεων του Δημάρχου στις ερωτήσεις του Τάσου Τέλλογλου, στιγμιότυπα από τη διαχείριση των απορριμμάτων που ο Δήμος διενεργεί στη Μαραθόλακκα υπό την επιστημονική εποπτεία του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, καθώς και πλάνα από το ΚΔΑΥ όπου καταλήγουν τα ανακυκλώσιμα που εναποθέτουν οι πολίτες στους μπλε κάδους, εγκατάσταση η οποία βρίσκεται νοτίως του Βιολογικού Καθαρισμού.

Στην εκπομπή, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Ε. Νίκας ανέλυσε τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο Δήμος Καλαμάτας για την επίλυση του ζητήματος μέσω τοπικής διαχείρισης, με έμφαση στην ανακύκλωση, την ανάκτηση ανακυκλώσιμων από τα σύμμεικτα απορρίμματα, καθώς και την κομποστοποίηση του οργανικού κλάσματος των απορριμμάτων, αλλά και τη συνοικιακή κομποστοποίηση μέσα στην πόλη.

Το αποτέλεσμα είναι να πρωτοπορεί ο Δήμος Καλαμάτας στην Ελλάδα όσον αφορά στην ανακύκλωση, να καλείται για να παρουσιάσει τα θετικά δείγματα του συνόλου της δουλειάς του στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς και να τον επισκέπτονται εκπρόσωποι Δήμων από την Πελοπόννησο και πέραν αυτής, προκειμένου να δουν από κοντά τη διαδικασία διαχείρισης των απορριμμάτων.

Σημειώνεται πως ο Τάσος Τέλλογλου, μαζί με το συνεργάτη του δημοσιογράφο Λάζαρο Μπέλτσιο και τον εικονολήπτη Βασίλη Τζόκα, επισκέφθηκαν τη Μαραθόλακκα, όπου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος τους εξήγησε εκ του σύνεγγυς τη διαδικασία ανάκτησης των ανακυκλώσιμων υλικών, την κομποστοποίηση του οργανικού μέρους των απορριμμάτων και άλλες παραμέτρους του θέματος.

Μπορείτε να δείτε όλη την εκπομπή εδώ.

Τις δηλώσεις του Δημάρχου μπορείτε να δείτε καταρχήν στο σημείο 3΄ 21΄΄ και ακολουθεί η περιγραφή και πλάνα από τη διαδικασία διαχείρισης στη Μαραθόλακκα. Επίσης, μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα που αφορούν στην Καλαμάτα και στην τοπική διαχείριση των απορριμμάτων στα σημεία 42΄ 49΄΄, 44΄ 12΄΄ και 47΄ 54΄΄.

dimarxos.jpgfd.jpgjhg.jpgrethink.jpgsko.jpgsunenteuksi.jpgteloglou.jpgtygfd.jpgyt.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech