Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 403

Η συνεδρίαση της Οικονοµικής Επιτροπής στις 13 Ιανουαρίου 2015

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η υπ’ αριθµ. 2/2015 συνεδρίαση της Οικονοµικής Επιτροπής του ∆ήµου Καλαµάτας, κατά την οποία διεξήχθησαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεµάτων, όπως παρακάτω:
 
1. Επί αιτηµάτων υπαγωγής στη ρύθµιση των Ν. 4257/2014 & 4304/2014. Εγκρίθηκαν, ως η εισήγηση.
 
2. Ανατροπή ανάληψης υποχρέωσης µη πραγµατοποιηθεισών δεσµεύσεων. Εγκρίθηκε, ως η εισήγηση των Υπηρεσιών.
 
3. Απόδοση λογαριασµού των απαιτούµενων δαπανών για τη διοργάνωση συσσιτίου από το ∆ήµο Καλαµάτας. Εγκρίθηκε.
 
sussitio-
 
4. Αναµόρφωση δηµοτικού προϋπολογισµού οικον. έτους 2015. Δε συζητήθηκε.
 
5. ∆ιάθεση πιστώσεων δηµοτικού προϋπολογισµού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε ως η εισήγηση των Υπηρεσιών.
 
6. Σύσταση παγίας προκαταβολής έτους 2015 ∆ήµου Καλαµάτας. Εγκρίθηκε η σύσταση παγίας προκαταβολής ύψους 6.000 ευρώ, για την κάλυψη μικρών επειγουσών αναγκών του Δήμου Καλαµάτας.
 
7. Έκδοση χρηµατικού εντάλµατος προπληρωµής δαπανών διοργάνωσης συσσιτίου από το ∆ήµο Καλαµάτας. Εγκρίθηκε.
 
ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΕΙΑ
 
8. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας του ανοιχτού µειοδοτικού διαγωνισµού για το έργο «Ανάπλαση κεντρικών τµηµάτων οικισµού Τοπικού ∆ιαµερίσµατος Άµφειας». Η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε προσωρινό μειοδότη τον Ηλία Ζωντανό, τοπογράφο μηχανικό ΕΔΕ, ο οποίος προσέφερε έκπτωση 50,05% επί προϋπολογισμού μελέτης 300.699,99 ευρώ με το ΦΠΑ.
Το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» κατόπιν αιτήματος του Δήμου, χωρίς ίδια συμμετοχή του.
Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται η αναβάθμιση και η ανάδειξη των κεντρικών πυρήνων των οικισμών της Κάτω και Άνω Άμφειας. Σύμφωνα με την υποβληθείσα μελέτη, στην Άνω Άμφεια η ανάπλαση αφορά σε δρόμο που ξεκινά και καταλήγει στην επαρχιακή οδό Θουρίας - Δυρραχίου, διασχίζοντας τον κεντρικό πυρήνα του οικισμού. Διαμορφώνονται μικρές πλακόστρωτες επιφάνειες σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής, καθώς και στην αρχή και στο τέλος της. Στα τμήματα που απομένουν, η υφιστάμενη άσφαλτος αντικαθίσταται από σκυρόδεμα επεξεργασμένης επιφάνειας (σταμπωτό δάπεδο).
 
amfeia
 
Στη διαδρομή, σε κοινόχρηστες επιφάνειες που πλαισιώνουν την υπό ανάπλαση οδό, κατασκευάζονται επίσης μια πέτρινη βρύση στο κεντρικό πλάτωμα της διαδρομής και δύο καθιστικά στην αρχή και στο τέλος της.
Στον οικισμό της Κάτω Άμφειας, η ανάπλαση αφορά σε δρόμο που ξεκινά έξω από το χώρο του σχολικού συγκροτήματος του οικισμού και καταλήγει στο δρόμο που συνδέει τον οικισμό με τη Θουρία.
Διαμορφώνονται και εδώ μικρές λιθόστρωτες επιφάνειες σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής. Στην αρχή και στο τέλος της και στα τμήματα που απομένουν η υφιστάμενη άσφαλτος αντικαθίσταται από σκυρόδεμα επεξεργασμένης επιφάνειας (σταμπωτό δάπεδο).
Και στη διαδρομή αυτή κατασκευάζεται μια πέτρινη βρύση στο πρώτο πλάτωμα της διαδρομής και ένα καθιστικό στο τέλος της, σε πλάτωμα μπροστά από διακλάδωση του δρόμου που οδηγεί σε ένα αξιόλογο κτηριακό συγκρότημα.
 
ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΚΤΗΡΙΟΥ 
ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΑΡΙΟΣ ΣΕ ΕΚΘΕΤΗΡΙΟ
 
9. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας του ανοιχτού µειοδοτικού διαγωνισµού για το έργο «Μετατροπή κτηρίου πρώην Αγροτικού Συνεταιρισμού Άριος σε εκθετήριο». Από την Επιτροπή αναδείχθηκε προσωρινή μειοδότρια η Βασιλική Καραγιάννη, με έκπτωση 47,36% επί προϋπολογισμού μελέτης 70.000 ευρώ με το ΦΠΑ.
 
as-arios
 
Οι παρεμβάσεις αφορούν στη μετατροπή του κτηρίου σε μουσείο – εκθετήριο που θα σχετίζεται με τη λαογραφική, αγροτική και πολιτιστική κληρονομιά. Θα τοποθετηθεί νέα στέγη, θα αντικατασταθούν τα κουφώματα, θα κατασκευασθούν δύο τουαλέτες συμβατικές και μία αναπήρων σε χώρο που θα διαχωρισθεί με γυψοσανίδες και θα διαμορφωθεί κατάλληλα, ενώ το δάπεδο θα συντηρηθεί με έγχρωμο εποξειδικό ρητινοκονίαμα και το κτήριο θα χρωματισθεί εξωτερικά και εσωτερικά. Επίσης, θα εκτελεσθούν υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες.
 
10. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας του ανοιχτού µειοδοτικού διαγωνισµού για το έργο «Συντήρηση – Ασφαλτόστρωση δρόµων Καλαµάτας (Τµήµατα οδών Βασ. Γεωργίου, Ακρίτα, Αρτέµιδος)». Ουδείς προσήλθε και ορίσθηκε ως νέα ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού η 22α Ιανουαρίου 2015, στις 10.00 το πρωί.
 
asfaltosd
 
11. Έγκριση ή µη άσκησης προσφυγής κατά απόφασης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Εγκρίθηκε η άσκηση προσφυγής, όσον αφορά σε πρόστιμο που επιβλήθηκε στο Δήμο Καλαμάτας, ύψους 3.000 ευρώ, για εναποθέσεις στερεών αποβλήτων στο χώρο του παλιού λατομείου Πηδήματος. Σημειώνεται ότι στο Πήδημα βρίσκονται συσσωρευμένα απόβλητα των κατοίκων επί 15 χρόνια. Ο Δήμος κάνει προσπάθεια να τα διαχειρισθεί, όμως η πλήρης διαχείρισή τους θα είναι δυνατή μετά τη λειτουργία κέντρου διαχείρισης αδρανών υλικών, που επίκειται.
 
12. Πρόσληψη πληρεξούσιου δικηγόρου και ανάθεση δικαστικού χειρισµού υποθέσεων. Εγκρίθηκε ο διορισμός του δικηγόρου Αθηνών Αθανασίου Τσοπελάκου για το χειρισμό αποφάσεων του Δήμου Καλαμάτας.
 
13. Νοµική υποστήριξη αιρετών και δηµοτικού υπαλλήλου. Εγκρίθηκε.
 
14. Έγκριση προϋπολογισµού, οικον. έτους 2015, του Κεφαλαίου Αυτοτελούς ∆ιαχείρισης - Κληροδοτήµατος «Λυκ. Σκιά». Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε προϋπολογισμό ύψους 591.877 ευρώ.
 
15. Έγκριση προϋπολογισµού, οικον. έτους 2015, του Κεφαλαίου Αυτοτελούς ∆ιαχείρισης - Κληροδοτήµατος «Γρηγ. Αλεξανδρόπουλου».  Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε προϋπολογισμό ύψους 25.834,86 ευρώ.
 
16. Έγκριση προϋπολογισµού, οικον. έτους 2015, του Κεφαλαίου Αυτοτελούς ∆ιαχείρισης - Κληροδοτήµατος «Αικ. Χανδρινού». Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε προϋπολογισμό ύψους 341.250,82 ευρώ.
 
17. Γνωμοδότηση επί ενστάσεων κατά της διακήρυξης του διαγωνισμού προμήθειας αναρροφητικού σαρώθρου (εκτός ημερησίας διατάξεως). Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις, ως η εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής και ο διαγωνισμός συνεχίζεται, όσον αφορά στην προμήθεια αναρροφητικού σαρώθρου χωρητικότητας τουλάχιστον 4 κυβικών μέτρων. Η προθεσμία υποβολής προσφορών είναι η 29η Ιανουαρίου 2015.
 

iso

govgr

wifi4eu

Contact

99 Athinon str, Kalamata ZIP 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech